Tā, kurai zalkši nāk mājās ([info]putnelis) rakstīja,
@ 2004-06-12 09:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Biju uz Kugjnieciibas muzeju:
Paaris idejas, kas bija ieperinaajushaas manaa blondajaa galvaa: 1. Martas Alberingas kabineta apskate; 2. Peec augusta mani izstaades un muzeji pilniigi neinteresees; 3. cik var gribeet un neiet?
Iztirzaajums:
1. 118 un muzejaa man pa telefonu teica, ka izstaade ir liidz 28.05. Darbinieces uz vietas teica, Martas Alberingas kabinets buus muuzjiigi muzejaa. fig vinjus var nsaprast.
Martu Alberingu izveeleejos tapeec, ka es arii reiz nodziivoshu 90 gadus un man ir interesanti kaa tos ir nodziivojusi kaada cita sieviete. Bio iisumaa - Latvijas laikos maacijaas spaanju dejas, 40. gadaa atgriezaas Latvijaa un visu savu radosho muuzju dejoja PSRS. Ne jau vinja kolekcioneeja, bet vinjas viirs (bet vai to staasta sajuusminaati zjurnaalisti ieksh kultuuras raidiijumiem radio?). Njemot veeraa, ka kolekcija veidota ieksh PSRS, tad visi shie savaaktie priekshmeti man liekas nedaudz divdomiigi - kur tad vinji taa radushies un kas mudinaajis to iipashniekus shirties no priekshmetiem? Muzeja darbinieces staastiija, ka no daavinaataas kolekcijas izstaadiita 1/3 dalja. Es apskatiiju to 1/3 dalju - kolekciju kraashnju kleitu (1 gab.), fotograafijas, gleznas, tasiites un glaaziites, rotaslietas un telpas viduu uz galda - svaigi izdota graamata - sak' ja gribas ieguut priekshtatu, tad pirciet graamatu. Man taada attieksme nepatiik. Man gribaas par samaksaato ieejas biljeti guut daudzpusiigu priekshtatu, bet infu muzejs nedod pilniigu.
Tiesa - biljete (1,20) deriiga visa muzeja apskatei.

3. Apskatiiju arii Muucinja lieliito Dimitera plakaatu izstaadi. http://journal.bad.lv/~muuks/137904.html
Nepatika: nemiilu es cilveekus, kas ar visiem saviem izteiksmes veidiem meedjina man dariit zinaamu, ka vinjus neviens nenoveertee, ka vinjiem ir gruuti un ka vinjus neviens nesaprot. Labriit! beerniiba ir beigusies lai kaadu miileetu tikai tapeec, ka vinjsh ir Nenoveerteejama veertiiba.
Maaksla ir prece. Maaksla ir forma kuraa cilveeks pastaasta par savaam idejaam, sapratni un emocijaam. Ja man patiik idejas, sapratne un emocijas uz paiira, tad es nopeerku graamatu. Ja man patiik uzziimeetais, tad es nopeerku gleznu vai plakaatu. Bet man apsaluuti nepatiik, skatiities uz patstaaviigu atgaadinaajumu - "Mani neviens nenoveertee!" Nepirkshu un nenoveerteeshu, un nevajag trakot! Taa pat es nemiilu cilveekus kas Cibaa vai IRL monotoni staasta ka neviens vinjus nemiil. Par ko miileet? Par to, ka ir garlaiciigi sarunu biedri?

Paareejais muzejs - kopaa ar [info]mako buutu bijis interesantaak pastaigaaties. Ja naakamreiz ieshu tad tikai kopaa ar [info]mako 1-dienaas, 2-dienaas muzejs sleegts, paareejaas dienaas straadaa no 10.00-17.00.

bija liidzi fotoaparaats, bet es neko nenofotograafeeju, jo 1. atljauja fotografeet maksaa 2 Ls; 2. man negribeejaas.

Secinaajumi: Ir veerts uz sho muzeju kopumaa aiziet. Interesanti. Iipashi juugendstilam veltiitie 4 metri sienas. Incanti ir arii istaadiitie priekshmeti no pad. laikiem. Ar 1-1,5 stundaam nepietiek lai izpeetiitu visu, kas tur atrodas. Bet es stundas laikaa nogurstu gana.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lepele
2004-05-26 13:52 (saite)
būs mums arī jāaizčāpo.. kamēr var pačāpot;)

un vēl man ļoti patika Mencendorfa nams:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]putnelis
2004-05-26 19:41 (saite)
es ar par to padomāju. It kā varēs jau sarunāt arī Pēc Tam, ka kāds paliks, pieskatīs, bet tas paredz nepieciešamību ar kādu saskaņot, organizēt, runāt....

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]teolits
2004-05-27 15:18 (saite)
Cik kulturāli intelektuāla atpūta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]putnelis
2004-05-29 13:25 (saite)
Tagad es gribētu aiziet uz operu un kādu klasiskās muzikas koncertu. Uz doma koncertzāli gan ne - tur jumts var iegāzties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?