Tā, kurai zalkši nāk mājās ([info]putnelis) rakstīja,
@ 2010-11-08 19:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Britu Ziemassvētku pudiņš RECEPTE

Šo pudiņu jāsagatavo jau laiku, vismaz dažas nedēļas pirms Ziemas svētkiem. Pamēģini!

Sastāvdaļas:
250 grami sviesta
1,5 glāzes brūnā cukura
3 ēdamkarotes gaišā sīrupa
3 sakultas olas
2/3 glāzes miltu
Mazliet sāls
½ tējkarote kanēļa
½ tējkarote muskatrieksta
½ tējkarote ingvera
Sula no viena citrona
Smalki samalta viena apelsīna miza (tikai oranžā daļa)
Smalki samalta viena citrona miza (tikai dzeltenā daļa)
4 glāzes svaigas maizes drupaču
1, 5 glāzes gaišo rozīņu
1,5 glāzes tumšo rozīņu
1,5 glāzes dzērveņu
1/3 glāzes cukurotu citrusa augļu miziņu
½ glāze brendija

Pagatavošana:

1. Ar sviestu iesmērē un ar miltiem apkaisi divas 1-litra bļodas.

2. Kuļ sviestu līdz tas ir mīksts, pievieno brūno cukuru un turpina kult.

3. Pievieno olas un sīrupu, pakāpeniski sakuļ.

4. Sasijā miltus ar sāli un garšvielām. Pievieno sviesta masai kopā ar citrona sulu, maltām augļu mizām, maizes drupačām, rozīnēm, augļu miziņām un brendiju.

5. Salej masu bļodās. Apklāj ar vaska papīru un pēc tam ar dubultu kārtu folija. Apsien bļodu ar striķi tā, lai folijs kārtīgi turētos. Pa nakti atstāj ledusskapī.

6. Ieliek bļodas lielā katlā, ar ūdeni, kas bļodai nāk līdz pusei augstuma. Uzliek katlam vāku un uz lēnas uguns tvaiko pudiņu piecas stundas (pievieno vēl ūdeni, ja vajadzīgs).

7. Ļauj pudiņam pilnīgi atdzist, tad pārklāj ar vaska papīru un marli. Atkal kārtīgi sasien. Atstāj ledusskapī nedēļu vai mēnesi.

8. Kad pienācis laiks pudiņu likt galdā, atkārto tvaikošanas procedūru, šoreiz trīs stundas.

9. Izņem bļodas no katla, pārlej pudiņa virsmai brendiju un aizdedzina to. Ļauj liesmām izdzist un pasniedz galdā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blond
2010-11-08 19:58 (saite)
Šai receptei ir desmitiem variāciju. Var likt vēl plūmes, vīģes, dateles, visādus riekstus.... var uztaisīt tādu, ka sastāv gandrīz tikai no augļiem un riekstiem. Vienugad taisīju. Labs.

(Atbildēt uz šo)


[info]diana
2010-11-09 08:37 (saite)
Kas tas ir - gaišais sīrups?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]putnelis
2010-11-09 11:53 (saite)
figviņu zina - es vēl neesmu taisījusi. Es tikai piefiksēju recepti lai varētu sapirkt produktus :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?