pry ([info]pry) rakstīja,
@ 2007-12-04 18:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kas es esmu
Sociotips: Sargātājs(Klaids)
Morālists, tikumības un ētiskuma iemiesotājs, tradīciju sargātājs. Kārtības sargs. Brīnišķīgs izprot cilvēku savstarpējās attiecības, tikai nejūt to iekšējo pasauli. Taktisks, delikāts, piekāpīgs, savas vēlmes spējīgs paust ar psiholoģiskā spiediena metodēm. Apveltīts ar gribasspēku, prasīgs pret vidi, kurā atrodas - estēts, kurš kārtības ieviešanai nežēlo ne laiku, ne spēku, saimniecisks, darbīgs. Tam nepieciešama labsajūta visur un visā. Konservatīvs, greizsirdīgs. Grūti uzsāk darbu, jo skrupulozi vāc informāciju, kas iekavē to. Bieži nespēj izšķirt galveno no mazsvarīgā, nav augsta darba efektivitāte.

Pilns apraksts: http://www.yourideal.lv/docs/Klaids.htm


Dihatomas: Intraversija(56%), Ētika(76%), Sensorika(59%), Racionalitāte(62%)
Introvertais – rīkojās savu impulsu vadīts, situāciju nemaina, bet tai pielāgojas. Visbiežāk nav iniciators kontaktu veidošanā, viņam tas arī ne visai padodas, ja spiests nepazīstamā situācijā būt iepazīšanās iniciators, tas viņā jau iepriekš rada satraukumu.

Ētiskais - emociju cilvēks, kaut arī no ārienes bieži grūti spriest, ka tas spējīgs izrādīt savas jūtas. Ietekmējas no tā, ko domā apkārtējie, viegli iesaistās emocionālās diskusijās, arī konfliktos, taču pareizi prot izvēlēties psiholoģisko distanci.

Sensorais - pasauli uztver konkrēti, dzīvo” šeit un tagad”, ciena komfortu un prot to pats radīt, tiecās pēc praktiskās darbības, uzskata, ka labākais viņa darba atalgojums ir materiālo labumu gūšana.

Racionālie uzskata par nepieciešamu jau agrāk izplānot savu darbību, apgrūtinoši izjūt strauju pārslēgšanos no vienas darbības uz otru, cenšas nesadalīties no viena darba uz otru, cenšas iesākto darbu pabeigt līdz galam.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ravejsledzejs
2007-12-04 18:53 (saite)
mhm... es jau sen sapratu, ka Tu esi mans idealais virietis ;o)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?