criminally volga
skaitiet zvaigznītes
jautājums sēņotājiem 
9.-Aug-2007 04:58 pm


ja esmu salasījis baltās maija auzenes, vai man viņas ir jāvāra, vai arī var uzreiz cept. un vai tās lapiņas no cepurītes apakšas ir jātīra ārā?
Comments 
9.-Aug-2007 05:00 pm
es tādas sēnes nezinu, labāk neēd
9.-Aug-2007 05:07 pm
Internets man stāsta, ka auzenes varot cept uzreiz. Pati neesmu mēģinājusi.
9.-Aug-2007 05:37 pm
angļi viņas saucot par svētā džordža sēnēm, bet man sv georgijs pēc kristāmvārda sanāk aizstāvis, tā, ka labi vien būs. bet tās lapiņas ta kā - no apakšas tīrīt ārā vai nē?
9.-Aug-2007 05:48 pm
Es netīrītu. Bet tas ir tikai mans minējums.
9.-Aug-2007 10:58 pm
tikai bekām tak tīra! vismaz es tā zinu un ne savādāk!
9.-Aug-2007 05:25 pm
Es tās esmu redzējusi bieži, mums viņas aug pārsvarā meža joslā pirms jūras. Vienmēr izskatījušās baigi ēdamas - tāda laba, balta, cieta sēne. Bet, tā kā mani vecāki tās nelasīja, es arī nekad neesmu ņēmusi. Ieradumam liels spēks. Davai, uzcep, apēd un pastāsti!
9.-Aug-2007 05:34 pm
esot delikatese. kā wikipedija vēsta! cepšu kopā ar gailenēm. bet visforšākās sēnes, kādas šovasar atklāju ir rudzupuķu bekas - tādas lielas smilškrāsa bekas, kurās nekad nav tārpu un kuras grizuma vietās uzreiz kļūst indigo zilas. no sākuma nobijos, domāju, ka indīgas, bet beigās izrādījās ļoti, ļoti garšīgas. un tad vēl tā krāsu buķete uz pannas - dzeltenas gailenes un tās rudzpuķu krāsas bekas. tiesa, ilgi tā krāsa tāda nepaliek - mazliet pacepot, paliek tādas pat brūnas kā pārējās.
9.-Aug-2007 09:59 pm
ja dabūsi pļutku, arī pastāsti :D
9.-Aug-2007 10:47 pm
šīs sēnes mana igauņu vecvecmamma sauca par liepenēm un vārīja baltā kastrolītī un ēda - visiem ģimenes locekļiem par šausmām. Nomira 90gadu vecumā no gangrēnas, jādomā, nebija nekādā sakarā ar racionu.
So, ēd vasals!
Droši, ka var cept tāpat arī.
This page was loaded Nov 18. 2024, 5:38 am GMT.