polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2022-01-03 07:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atkal reāli izmisums
gribu samācīt meitai to slēpošanu.
Pagājušogad vēl nu izdevās kaut kā sažmiegties un par 78 eur vienam braucienam tomēr izbraukāt uz kādu kalnu paslēpot. Sanāca auto noma 42eur, bērnam instruktors laikam 25eur, un tad vēl pacēlāja biļete man, bērnam slēpju noma.
Šogad cenas augušas, vajag arī bērniem visur pacēlāja biļeti, instruktoru cenas ar daudzviet augušas un ir pat 30+eur..
Carsharing auto cenas arī augušas un nu jau pats, pats minimālais, kas sanāku, braucot uz kādu kalnu un ņemot instruktoru (a neņemot instruktoru man pašai vispār nesanāk ne drusku normāli paslēpot, tikai ganīt un mācīt meitu un plūkties, jo edagoģisko spēju man jorpojām nav), būtu 45-47eur par auto nomu.
Nu tas pat vairs nav "zaba dušit", vnk ap 100eur cena vienam 2h paslēpojienam - nu vairs galīgi nesanāk adekvāts price/performance (nav tak pat "visa diena" iespējas nevienam no Rīgas <100km rādiusā esošajam kalnam, a tālāk, tad uzreiz dramatiski palielinās auto nomas izdevumi).
1ajā sarunājām ar to geokolēģi, ka vispirms mūs aizved paslēpot uz Kaķīškalnu, un tālāk braucam kādas kastes meklēt. Bija vispār doma par to Kaķīškalna bērnu grupu, bet nu 1ajā sapratu, ka tas viņu troses pacēlājs ir tik tizls, ka bērns tur pats vēl vismaz vairākas reizes neuzbrauks, attiecīgi nespīd tik ātri tā grupa. Tas būtībā ir vienīgais kalns, ko varu sazīmēt, kur varētu aizbraukt ar vilcienu, tad pārsēsties vietējā busā un aizbraukt ar sabiedrisko līdz tam kalnam. Teiksim uz Reiņa trasi labākajā gadījumā jāiet 1,3km kājām vienā virzienā (stiepjot inventāru 2iem cilvēkiem, btw), citur - vēl tālāk.. Taču te ir problēma, tur buss svētdienās neiet :(
6dienās savukārt gribas tomēr vienreiz nedēļā kādu nelielu geolīkumu izbraukt, jo ziema arī ir tik cik ir, teiksim uz visādām salām aiziet var tikai pa ziemu. Vasarā jau tad jāstaipa laiva pa krūmiem, utt..
Bija pat doma, štrunts ar tām svētdienām, paņemšu nedēļā vienu dienu kā atvaļinājumu un varam darba dienā braukt ar meitu šitā, lai pamācās kaut vai pa dārgo ar 1:1 instruktoru tās 50minūtes (ja reiz uz grupu, kas lētāk) netiekam, bet paskatoties to pašu Kaķīškalnu, izskatās, ka mazais kalns darba dienās vismaz šonedēļ vispār nestrādā :(

Es vnk nevaru! Reāli besis, ka jā - 21.gadsmts, bet, ja Tev nav sava auto, tev ir jābūt vai nu ļoti bagātam, lai varētu visur izbraukāt ar carsharing vai auto nomām, kas ņemot uz 1u dienu tāpat nesanāks lētāk, vai arī drausmīgi daudz laika un fizisko spēju visur pa 2h sagaidīt visādus transportus un tad no tiem vēl 5km kājām noiet.
Es pati arī noietu. Esmu tā senāk darjusi, ka ar vilcienu uz Siguldu un tad kājām uz Kordes trasi, augšā uzvelku slēpes, zābakus, ar visām somām nobraucu lejā, lejā samaksāju, atstāju mantas, paslēpoju, tad augšā ar pacelāju ar visām somām un tad atpakaļ uz vilcienu.. Ar bērnu tā nesanāks, jo tur hz, kas ar mazo kalnu bērnam, un viņa - ne viņa tur uzbrauks, ne nobrauks pa tādu. Pie tam man stiepjamo mantu daudzums sanāk reiz divi :(( Dusma, besis - uz sevi, uz dzīvi, uz visu pasauli..
Teiksim 6dien mēs izbraucām kopā kkādu ~170km līkumu, iedevu 20eur. Parēķinot laikam tur sanāk, ka vismaz degvielu es esmu samaksājusi visu par to braucienu (bet bļins, viņš mūs nepilnas 2h gaidīja pa to kalnu, es nejūtos pārmaksājusi ne centa!!!), bet stulbākais, ka tas vienalga sanāk ~2,5x lētāk, nekā man būtu sanācis ņemot Carguu vai Fiqsy auto (kur pie šī visa būtu bijuši 50eur).. Tas ir sviests kaut kāds!!! :(((


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?