polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2019-02-03 09:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
zobiņi
stundu stāvu domādama, ko lai dara arī rītdineu.
5dien pēcpusdienā pēdējā šprice (ampulas vēl ir, bet nav kas špricē). Nu zinies - vkr visu dienu mocījos. Dzeramās zāles negribu, jo nu uz 2-3h nav jēga TIK traki nesāp, bet nu reāli besīgi, ka sāp prakstiksi VISU laiku.
Plus vēl nesaprotu - sāp tam 7ajam tā sakne, vai nē. Tas caurums, kur izoperēja 8o, sāp nežēlīgi, pašu 7o paaiztiekot, nejūt neko. Tas caurums un sakne ir tikai 1mm attālumā viens no otra. Vot KAS tur tagad īsti sāp?
Plus vēl sāp visas šuves, sāp rijot, runājot, spļaujot, ēdot, skalojot muti. Da nu SĀP! Tas špricējamais Ketanovs tomēr lieliski noņēma tās sāpes. Bet tam instrukcijā ar rakstīts, ka ilgāk par 2 dienām nedrīkstot un bezmaz tikai slimnīcā. Man sanāca 4as dienas. Bet nu no šitā vismaz bija jēga, nevis kā no tās dzeramās versijas.
Tās sāpes arī tādas jocīgas, nesaprotamas. No vienas puses, man teica, ja tādas pulsējošas sāpes vai uz karstu aukstu, tad vajagot uzreiz pie zobārsta ar to 7ā sakni iet un skatīties (drīzāk raut, jo tur jau vairs nebūšot nekā laba ko redzēt). No otras - man laikam tomēr ir kkāda nejēdzīga reakcija pret to pretsāpju šprici. VISAS reizes, kad man ir tās šprices durtas, šitādas sāpes pa pusvaigu no abiem 5ajiem zobiem (gan augšā gan apakšā) līdz pat ausij ir bijušas ~2as nedēļas. Pagaidām vēl pat viena nav pagājusi. Var jau būt, ka te vēl tā standarta sāpe uzdarbojas un nav vēl iemesla panikai par to 7ā sakni.

Arī, ja nu tomēr jārauj, tad ir varianti - gribēšu kko vietā, vai nē? It kā jau varētu ielikt arī implantu (kaut vai lai nečakarētu augšu pretī, kur zobs ta ir), BET, tur atkal ir urbšana, anestēzija un hz cik ilgi sāpes, pietūkums. Labi, ja vēl ar vienu reizi varētu tikt cauri, bet uzreiz pie raušanas neesot labi likt iekšā implantu, labāk ieaugot, ja pagaidot 4-6 mēnešus. Tas nozīmē vēl vismaz vienu anestēziju, utt.. Plus tie stāsti, ka cikturilgi nepieņem to implantu, reāli neuzrunā.. a ja vēl tur kkas viens jādara, tad atkal kkas cits un tad vēl kkas un visas reizes ar anestēziju un >2ned. ilgām sāpēm?? Br...
Šuves arī kkad jāņem laukā. Pie kura zobārsta, kur rakstīties, to darīt. Jāpakontrolē arī tas 7ais, kur/ko/kā to?
Varbūt būtu vērts jau 1dien aizbraukt kkur uz konsultāciju? Bet viticamāk uz sitiena neviens tā nevarēs paņemt.

Plus 5dien vakarā sapratu, ka nav labi man ar to norautā naga īkšķi.
Visu nedēļu dzēru AB un pretsāpju špricēju, tpc mok nejutu. 6dien reāli kliboju. Atkal uztaisīju kumelīšu vannu. Bet nu es vairs nesaprotu, vai maz tur tas nags pie vainas, vai cita vaina, jo naga gals/priekša/stūris ir brīvs. Tur pēc manas saprašanas nekas miesā iekšā neaug. Un tur arī nesāp. Sap vairāk sānā, uz naga pamatnes plusi. Arī sarkans un pietūcis ir tieši tur. Tad nu arī - jautājums, iet pie podologa vai tomēr uzreiz pie kāda ķirurga?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?