Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2012-10-05 12:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
svešā skuba
Pasaule bēg pati no sevis, savelkoties zvaigznēs, planētās, sugās, salienot krogos, daudzstāvu mājās, attālinoties pa tumšiem lauku, savelkoties - pa izgaismotiem pilsētas ceļiem.
Katra piederība ir nepiederība citam. Katra rīcība ir konkurence. Katra uzvara ir smiekli pie bagāta dzīru galda, kad drupačas kā meteorīti nokaisa klīstošo komētu takas kā šuneļa ejas zem galda. Suns uzlaiza kripatas un aizmieg viens.
Jo ilgāk šis farss turpinās, jo tālāk viss aiziet. Mazas, koloniālas valstis, nolemtas nāvei bargākā ziemā, sarakstās, diplomātiskiem diegiem noturot cilvēces buras pie dzīvības stiprajā planētas vējā. Kad Zeme šaujas ap Sauli, un Saule pati ir puteklis vējā, kad galaktiku zari kā ļaudis pēc koncerta izklīst, lai konstatētu, ka tas, ka tur bija silti, nesilda tagad - vien atrauj un atrauj no tagadnes inerces spēkā to, kas ir bijis un nebūs, izsviežot tālākā tumsā, lai krustotos varbūt ar kādu pa tangensu aizgājušu klīstošo kosmosa holandieti. Kodīgos dīzeļa dūmos matroži klepo un smejas, krītot no bezizejas cauri tukšumam pretī tam tuvajam laikam, kad jāmirst.
Lai kā arī ticētu tam, ka viss ir tikai ticība, lai kā arī zinātu, ka neko jau nevar zināt, lai cik ļoti gribētos, lai griba noformē gribu, lai es gribu - lai es gribu to, ko es gribētu, bet negribu... spied, kā tu māki, un skrien, cik tu proti, stāvi no visa spēka kā afišu stabs ar krāsainu bildīšu aizlīmētām acīm, bet pasaule tik un tā turpinās - viss iet un lido, un ķērc, un ņaud, un šalc, un spīd, un smaržo, un brauc, un plūst, un... viss turpinās arī bez tevis - par spīti tev! Un, tiklīdz tu kaut kur stāvi - kaut vai pats sevis kaktā, mulsi vērodams, bikli, kā iekļuvis dejās ar netīrām mājas biksēm - pasaule sadodas pāros un aizgriežas prom. Aiztraucas kaut kur pati savā dejā - tev aizvien nezināmākā.
Jo ciešāk tu vēro, jo svešāks tas kļūst. Visas šīs zināmās lietas, kas nezināma iemesla pēc kaut kurp traucas. Līdz tam, ka vairs nevar tā vienkārši pastāvēt, paelpot pļavā - jo kuru katru brīdi no muguras tevi var notriekt projām no Mēness uz Saturnu bēgošas priedes.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?