gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
1) Nesaku, ka nē. Traibālisms var hiperbolizēties līdz ''cita nīšanai'', poralizēšanai. Jebkurš. Etnisks, reliģiozs, politisks, šķirisks, profesionāls, you name it. Cilvēka daba cilvēkdabos.
2) Jā, Eiropa kā reģions vienmēr bijis multietnisks, vairāk vai mazāk monoreliģiozs pēdējos 1000 s čem, ta gadus gan (ar izņēmumiem) un multikulturāls. Pat vienas Eiropas nācijas ietvaros ir n-tās minikultūras, reģionlas tradīcijas. Tomēr to būvbloki bija atsevišķas nācijas, reģionālas kultūras un tajā dzīvojošo tautu pašnoteiktas tradīcijas. Faktiski tikai kristietība ir iemesls kāpēc šāda multikulturāla Eiropa tomēr izveidojusies kā puslīdz vienota alianse pret iebrucējiem no citām lielkultūrām vai pati uzstājās kā agresors pret tām.
Vobšem tā ir garlaicīga vēsturiska lekcija, bet points ir tāds, ka pašreiz tas, ko pieņemts saprast ar ''multikulturālismu'' ir pavisam kas cits un pats Klergi to diezgan labi paskaidro. Pēkšņa forsēta masveida iebrucēju ievešana no islama zemēm vai Āfrikas var izraisīt tikai kulturālu karu un atsevišķu nāciju/reģionu izzušanu, to vietā parādoties sadrumstalotam, nekohezīvam kara laukam, līdzīgi kā tas bija Romas sabrukuma un un Tumšo Gadsimtu laikā. Vai gribam to atkārtot?
Tas neattiecas uz tevi u.c. eiropiešiem, kas pārvietojas Eiropas iekšienē, jo lai cik mēs nebūtu dažādi, Eiropai ir kopīgi tradicionālie fundamenti un, piemēram, Austrumeiropiešu pieplūdums Rietumeiropā, neizraisa ne tuvu tādas kulturāls ķorkas. Mēs viegli integrējamies pie viņiem, tā pat kā viņi var viegli integrēties pie mums. Tas pats nav sakāms par pilnīgi svešādām Āzijas un Āfrikas tautām.

Konkrēti adresējot tavu sentimentu - tāds multikulturālisms, kādu cenšas uzspiest ES līderi un globālais kapitāls kā reiz veicinās atgriešanos barbariskā sadrumstalotā traibālismā, kas bieži rezultēsies fiziskā konfrontācijā starp n-tajām, mākslīgi vienai otrai blakām saliktajām ciltīm, kas savā starpā nedala nekādas kultūras un morāles vērtības. Divide and conquer.
(starp citu, šis nereti tiek minēts kā viens no sliktajiem Rietumu koloniālisma iespaidiem uz Āfrikas kontinentu, kur dažādas ciltis tika iesprostotas mākslīgi demarķētās valstīs, lai gan nebija savā starpā draudzīgas)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?