Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2016-07-22 19:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Disfunkcionālā bērnība for life
Ja mēs vispār tā teorētiski pieņemam "valsti", tad primāri vajadzētu izdot nevis pases, bet gan ko līdzīgu autovadītāja apliecībai jeb tā dēvētajām "tiesībām", tikai nevis uz auto vadīšanu, bet gan, šinī gadījumā, uz dzīvošanu vispār. Ja reiz ir gadījumi, kuros represīvais aparāts ir nepieciešams, tad jāpatur iespēja represijas arī nepiemērot — gadījumos, kad tas nav nepieciešams. Ļaujiet cilvēkiem iziet cienīgu pārbaudi — un ne jau piespiedus rakstisku! —, kurā apliecināt savas spējas apjēgt savas kustības savā dzīves telpā, un piešķiriet brīvības apliecības, kuru turētājiem ir brīv uzņemties atbildību par savu rīcību pašiem, nenododot to pārstāvjiem, kuru starpniecības noteikumi tik un tā ir neizmērojami neaptveramāki par katriem sadzīves likumiem! Ļaujiet viņiem veikt darījumus, noslēgt vienošanās, saimniekot, uzturēt sevi, runāt, domāt, just un būt, kā vien paši vēlas — attiecīgi paturot un nenododot savu atbildību, kuru pašlaik par visām varītēm nopūlas uzurpēt personāži, kuri aizrāvušies ar ceļojumiem Ministru Kabineta Nārnijā, tupēšanu teju nevienam nepieejamajā Saeimā vai ar iezubrītu ludziņu uzvešanu pirmsskolas saprāta līmeņa Tiesās!
Vienkārši. Tā pat nav smagi nesama nasta. Lai tie, kuri nespēj vai nevēlas iztikt bez ResPublica™ pakalpojumiem, kā jebkura uzņēmuma klienti maksā par pakalpojumu sniedzēja tehniskajām vajadzībām! Uzzīmējiet apliecības, izdomājiet, kā viņas izdalīt, un aiziet! Mazāk klientu, mazāk problēmu — ar šiem pašiem jau netiek galā!
Lūk, elementāra lieta, kā bremzes transporta līdzeklī: ja tu būvē aparātu, kuru var palaist, tad tu iebūvē arī veidu, kā to apturēt. Protams, ja tu neesi tik stulbs, ka centies apstāties, skrienot krūmos vai — kā "valsts" gadījumā — pūlī. A šie, neatgriezeniski apmaldījušies caurumā, tupi blenž nekurienē un ģenerē risinājumus: moška nevajag dzert pēc desmitiem; jā, un varbūt var paprasīt naudu par pastaigām kapos. Jā, un vēl auto salonā jāaizliedz pīpēt — es jau tāpat nebraucu!
Davai, piebremzējam.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?