Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2016-01-27 16:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai viegli būt Ivaram?
Weeeu, kādu es fanī lapu esmu atradis! Šajā reizē esmu ietrāpījis fascinējošā sadaļā par Godmani.

Atbalsta filmu nelegālu lejupielādi

2011.gadā Latvijas Televīzijas (LTV) jauniešiem rīkotajā spēlē "Es varu būt premjerministrs" Eiropas parlamenta deputāts Ivars Godmanis skatītājiem atzina, ka ir nelegāli lejupielādējis filmas, skaidrojot, ka lejupielādēt nelegāli filmas nav nekas krimināls, ja tās tiek lietotas tikai privātām vajadzībām.

Latviešu mūziķis, producents uz viens no ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" vadītājiem Guntars Račs ir izbrīnīts un pauž kritiku I.Godmaņa (LPP/LC) izteikumiem. Pēc raidījuma portālā "doremi.lv" G.Račs uzsvēris, ka tas ir vispārzināms fakts, ka cilvēki nelegāli lejupielādē filmas, taču apgalvot, ka tas ir normāli, nozīmē šādas darbības atbalstīt un teikt, ka neievērot likumus un citu cilvēku tiesības par savu darbu saņemt atlīdzību, ir normāli. Viņš arī norāda, ka tas viss būtu komiski, ja vien to nesacītu kāda augsta, lai arī bijusī valsts amatpersona un tobrīd - Eiropas parlamenta deputāts. "Varbūt arī "mazliet nemaksāt" nodokļus ir normāli? Varbūt "mazliet nozagt" no valsts ir ok?" raksta G.Račs.

2011.gada janvārī spēkā stājās grozījumi Krimināllikumā, ar kuriem jaunā redakcijā izteikti likuma panti par autortiesību un blakustiesību pārkāpumiem. Par autortiesību vai blakustiesību pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm, vainīgo personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām.


Tas tā - pa cilvēcisko. A par marionetes gājieniem, īsumā, šitā:

2009.gada sākumā I.Godmanis paziņoja, ka vēlas ierobežot saskarsmi ar presi, spontānās situācijās vairs neatbildot uz žurnālistu jautājumiem un to darot vienīgi iepriekš izziņotās preses konferencēs.


Vēl tur ir par to, kā VID soda Ivaru, uzliekot 100 latu sodu par kādu desmit štuku uzvārīšanu bez nodokļu maksāšanas. Skarbi. Tā viņš mums te sitas pa to dzīvi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?