Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2015-02-08 01:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:šī barjera ir jūsu naids

Atslēga
No vienas puses, savādi, ka pašam ir gandrīz neiespējami saskatīt savas domāšanas kļūdas.
No otras puses, tas padara nepieciešamu saskarsmi ar godīgu atgriezenisko saiti kā arī vēlēšanos pašam uz sevi un pasauli skatīties pēc iespējas godīgi.

Tā nu ir skaidrs, ka vardarbība vairo vardarbību - cilvēki, kuri tic "varai" un tās izpausmei (vardarbībai), nespēj tajā saskatīt neko sliktu, jo ir pārliecināti, ka citādi ne viņi, ne pasaule nespētu darboties. Nu, un, otrkārt, vardarbības izveiktais diktāts, kurš savā slimākajā formā kļūst par tā saukto "valsti" jeb "valdību", jeb, gluži vienkārši, centralizētu, militāru aprobežota radikālisma reliģiju, iznīcina katru iespēju apskatīt sevi no malas, izdzirdēt atšķirīgu viedokli, pieļaut savu kļūdainumu - tamdēļ jau uz mums runā Dieva/valdnieku griba, kura ir balstīta pati sevī un nepakļaujas racionāliem spriedumiem - tikai izmanto tādus savas neapšaubāmās patiesības "pierādīšanai".

Jo ātrāk mēs iemācīsimies sazināties bez viltus un spaidiem, jo drīzāk noskaidrosim, kas īsti ir cilvēks un kas īsti ir dzīvība.


P. S.
Mājas uzdevums: pārspried ar sevi vai citiem, kā nejūtība pret citu ciešanām un vardarbība kopumā saistīta ar izklaides industriju un apziņas šķelšanu kā tādu!



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?