Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-12-30 16:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:300 vs. 10 000 vs. 30 000 vs. 10%
Mūzika:http://likumi.lv/doc.php?id=264397

Gudbai, Amerika, ooo.
Runājot par demokrātiskās tirānijas apdeitu:

"Ne mazāk kā vienai desmitajai daļai vēlētāju ir tiesības, norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu un parakstīšanās datumu, iesniegt Centrālajai vēlēšanu komisijai pilnīgi izstrādātu likumprojektu vai Satversmes grozījumu projektu."


varu ierosināt ļoti vienkāršu veidu, kā ar šī likuma palīdzību vairot demokrātiju. Nebalsojiet. Ja būtu tikai, teiksim, 10 000 vēlētāju, tad to likumprojektu varētu iesniegt 1000 cilvēku. Tas būtu tāds normāls apgreids. Nu, protams, "likumu" labirintā iebūvēti tupiki. Tādas vēlēšanas vienkārši atzītu par nederīgām/nenotikušām. Tas, savukārt, varētu nozīmēt, ka nekādas balsis vispār nebūtu jāvāc un cilvēki beidzot varētu pamēģināt brīvību. Tikmēr Artusa krēslu plūkātu garlaikotas kodes.

"Satversmē esot ietverta pārstāvnieciskās demokrātijas ideja, saskaņā ar kuru tautas gribu īsteno parlaments. Saeima uzskata, ka apstrīdētais regulējums neskar tautas suverenitātes principu, jo neietekmē tautas iespējas vispārējās vēlēšanās ievēlēt tautas priekšstāvjus - Saeimas deputātus"



P. S.
Es pieļauju, ka man ir sūdīga humora izjūta, bet "valsts" likumi ir riktīgi ņirdzīgi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?