Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-11-26 12:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kas tu esi?
Es laikam nespēju saprast plaši izbazūnēto apgalvojumu "TU ESI TAVAS VALSTS NĀKOTNE" - loģika iestrēgst kaklā un valodiskie kalkulatori nodvako pēc kūstošas plastmasas. Vārda "tavs/mans/viņa" un tml. mutants, kurš dzimis no vecā, labā "savs", ir pilnīgs Obamineišons. Katram ir skaidrs, ka tev nav "savas" valsts, tas laikam ir pārāk uzkrītoši. Savukārt, ja valsts ir "TAVA', tad kāds cits izlemj norādīt, kura tieši valsts ir šī "tavējā". Tā, protams, nav ne tavā galvā, ne tavā virtuvē, ne tavos laukos - tev nevar būt savas valsts, toties tev var būt tava valsts, Latvija, va' re'.
Turklāt, kas tas par murgu, ka šīs "tavas" valsts nākotne pēkšņi pastāv tagadnē, turklāt tiek identificēta ar mani? Skaidrs, ka "valsts" nākotne ir brutāls, amorāls murgs. Vai tas tagad ir mans jaunais apdeits? Man jākļūst par šo ārprātīgo alkatības un varaskāres, naida un melu murgu, lai tie sūdi, kas zog un izsaimnieko manā vārdā, nebūtu atbildīgi vispār par neko? Turklāt - jau tagad. Tad, kad sūdi sitīs fanus, vainīgs būsi tu - pagātnē. Tu biji šodienas sūdi! A kas es esmu šodien? A, vot, tas īsti nav jautājums; paskaties apkārt - sūdi ir sūdi, senk jū verī mač, pats tad tiec skaidrībā, kas TU tāds esi.
Skaidrs, ka šī atbildības un personības nolaupīšana tiek saistīta ar bērniem. Tiem nākotnes ir vairāk, tā ir stipri modificējama. Pilsonis Paklausīgais dziļi sirdī savu nākotni būs sasaistījis ar to, vai viņa bērni ir pietiekami sagatavoti kļūt par gaļas vairogu. Kam "valstij" cilvēki? Pamatā naudas zagšanai. Ja ir cilvēki, ir, ko apzagt. Značed - vairojies un dod valstij vēl 2, 4 vai vēlams 8 rokas, kuras nodarbināt verga darbā - cik politiķi nošņauc akcīzēs no cīgām un etanola, aptuveni tikpat viņi var noslaukt no dzīva cilvēka darba. "Valsts" acīs cilvēks nemaz nepastāv - pastāv tikai "personas", vergi. Tad kas ir tie bērni tajos plakātos un avīzes Diena pirmajā lapā? Tās ir personas, topošais darbaspēks, topošie armijnieki, topošie menti, topošie zemessargi, topošie birokrāti, topošie alkoholiķi - visas tās labās lietas, kuras nodrošina "valsts" - "tavas valsts" - Latvijas pārticību nākotnē, kura uz tevi attiecas tikai tik daudz, cik tu to pakārto politiķu jeb šīs norādītās "valsts" prioritātēm. Galvenokārt, protams, jaunie cilvēki ir topošie nodokļu maksātāji.
Negribu kakāt uz 11. novembra gājiena, bet, nu, TU ESI TAVAS VALSTS NĀKOTNE - NOŠAUJIES! Jeb - nogalini "valsti" savā prātā! Tavs prāts pieder tev. Tu piederi sev. Un tie, kuri skaidrā "valsts valodā" mēģina savaņģot tavu labāko potenciālu, ir vienkārši krāpnieki. Tev nav "valsts". Ļaunākajā gadījumā, tu tici "valstij". Un daži to izmanto tam, lai sabojātu vienīgo, kas ir svarīgs - tavu brīvību, turklāt, lai tu savu brīvību zaudē pats, piekrītot, ka apgalvojums "TU ESI TAVAS VALSTS NĀKOTNE" ir pieņemams kā sakarīgs izteikums, kurš drīkst izskatnēt brīvu cilvēku starpā. Ja tu tici, ka šis apgalvojums ir sakarīgs, tu jau esi zaudējis iespēju saprast, kas esi "TU", kas ir "TAVS", kas ir "VALSTS" un kas ir "NĀKOTNE" un, kas ne mazāk svarīgi, ko nozīmē "BŪT".


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?