Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-08-09 10:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kaitīgais Risinājums
"Tu neko nevari mainīt!" ir reliģisks sauklis. Tas balstās svētā ticībā verdzībai.
Šajā ticības sistēmā tiesības uz dzīvību tiek nodotas rituāla kārtībā ieceltiem valdniekiem, kuri šīs tiesības īsteno, pavēlot un aizliedzot dzīvības izpausmes. Arī valdnieki tic tam, ka spēj dzīvot citu vietā, līdz ar ko uzskata reliģijas ietvaros atvēlēto zemi un tās iemītniekus par savu īpašumu.
Dzīvība drīkst izpausties tikai tādā mērā, kādā valdnieki atvēlējuši. Ja kāds dzīvo atšķirīgi, valdniekiem ir dotas svētas tiesības un pienākums šo dzīvības formu traucēt, bojāt, pat iznīcināt.
Ticīgie šo valdnieku patvaļu atzīst - ja vien tā īstenota atbilstoši ticībai (ja varmācība svētīta ar valdnieku parakstītajiem rituāliem). Tādēļ tie, kuri pieņēmuši verga ticību, par lielāko grēku uzskata brīvību - autonomu, saprātīgu dzīvību, jo tā attīstās veidos, kurus valdnieki nav pavēlējuši - vai pat ir aizlieguši!
Tā nu šī niecīgā sekta, kura nepārstāv pat miljono daļu dzīvības, par savu augstāko mērķi uzstādījusi brīvības iznīcināšanu un dzīvības ierobežošanu līdz valdnieku pavēlēm. Šī visai esībai pretīgā reliģija katru brīdi panāk aizvien dziļāku postu, ar ko ļoti lepojas. Ja kāds norāda uz posta kaitīgumu un nolemtību, tad katram īstenam verdzības ticīgajam ir gatava atbilde - tā kā dzīvību pavēl valdnieki un citādi nedrīkst būt, vergam pašam jāatceras tikai viens likums: "Tu neko nevari mainīt!"


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?