Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-07-22 12:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nacisms, patriotisms un breinvašings
Muļķi varētu vnk sakoncentrēties un nosaukt sevi par anti-brīvībistiem. Kāpēc šķelt idiotus, vieniem iesmērējot sarkanbaltsarkano, bet otriem - oranžmello? Nobrendojiet vārdu "vergs" un spiediet uz pierēm!

Spēcīga valsts nevar tapt bez saliedētas tautas, kas apzinās savu vienotību un lepojas ar šīs vienotības cēloni. Ja kopīgais pamats sāk izplēnēt no tautas atmiņas, sāk zust arī iemesls būt kopā, un strādāt plecu pie pleca kopējam labumam.

Tādēļ valsts vadībai nav svarīgāka uzdevuma par nācijas kolektīvās identitātes stiprināšanu, jo bez tās ekonomiskais uzplukums ir grūti iedomājams. Šī kopīgā lieta var būt gan nākotnes vīzija, gan kolektīvi sasniegumi pagātnē, jo kopīgas un diženas saknes iedvesmo un liek justies stipriem.

Valstīm brendings ir nepieciešams kā ēst – un tas ir burtiski, jo tieši brendings ir tas, kas valsti baro, uztur un satur kopā. Valsts vadītājiem svarīgi nemitīgi rūpēties par nācijas kopsaucēja atgādināšanu un uzturēšanu – svarīgi būvēt pieminekļus, organizēt svētkus, un interpretēt vēsturi, lai cilvēki varētu justies lepni par to, kādā diženā valstī tie dzīvo, un kādu cēlu mērķu un ideālu vārdā tie pūlas un maksā nodokļus.

Protams, propaganda nekur neder, jo nevienam nepatīk, ka ar viņu manipulē. Tādēļ 2005.gadā Krievijas valstij piederošās ziņu aģentūras žurnāliste “nejauši” iedomājās, ka 9.maija svētkiem nepieciešams kāds īpašs simbols. Piemēram, svētā Georga lentīte, kas maģiskā veidā sakausē kopā Krievijas impērijā 1769.g. radīto augstāko apbalvojumu sv.Georga ordeni ar PSRS diženumu, jo šis pats krāsu salikums rotā arī dažus Otrā pasaules kara ordeņus. Ar ziņu aģentūras palīdzību ziņas izplatās ātri, un jau 2008.gadā sv.Georga lentītes dalīja 30 valstīs, bet kā lēš paši organizatori, tad summāri pirmo sešu gadu laikā izdalīti vairāk kā 50 miljoni lentīšu visā pasaulē. Ne velti, jo Krievijā šīs kampaņas izdevumus sedz valsts, pašvaldības un lielie uzņēmumi. Piemēram, vienas pašas Sankt-Pēterburgas mērijas 2010.g. lentīšu budžets bija 88 tūkstoši latu.

Reklāmisti savu darbu padarījuši labi – galvenā doma formulēta trāpīgos sloganos katram pēc izvēles. Piemēram: “Vectēva uzvara – mana uzvara”, “Ja atceries, piesien!” “Es atceros, es lepojos!”, “Mēs – diženās uzvaras mantinieki!” un “Paldies vectēvam par uzvaru!”

Oranžo liesmu un melno dūmu simbolika ir pievilcīga, un filozofija skaidra – neaizmirst lielo uzvaru, un lepoties ar to. Saglabāt sentēvu mantojumu. Bet pāri visam, tā ir viltīga iespēja ikvienam spraust pie krūts vai siet pie auto antenas lentīti, ar kuras visām četrām pakāpēm savulaik greznojies pats ģenerālis-feldmaršals Kutuzovs, un kuru Otrā pasaules kara laikā varēja iegūt tikai par īpašiem sasniegumiem – sagūstot ienaidnieka oficieri, dodoties bīstamā izlūku gājienā, atgriežoties ierindā esot ievainotam. Faktiski, šī lentīte ikvienam piedāvā iespēju sajusties kā varonim.

Bet kolektīvā līmenī Georga lentīte vieno un stiprina – stiprina brendu par Krieviju gan kā Cariskās Krievijas, gan Padomju lielvaras diženuma mantinieci. Par Krieviju kā ģeržavu. Un ļauj ikvienam sajusties piederīgam tās varenībai un spēkam.

@


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?