Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
Sāksim ar to, ka tu neapskati vienīgo/galveno problēmu: "valsts" ir privāts uzņēmums ar absolūtām "tiesībām". Nevienam citam netiek piedēvētas tiesības darīt citiem pāri. Noņemam "valsts" vardarbības monopolu, un bilde izmainītos neticami lielā mērā.
"Valsts" nav kaut kāds maģiskais supervaronis. Tie ir tādi paši cilvēki - tikai bez motivācijas kaut ko uzlabot (free money everywhere!). Attiecīgi, "valsts" ir pats sliktākais veids, kā sagādāt pakalpojumu (skat. USSR).
Privātā sektora risinājumi ir tehniski jautājumi, un tādus cilvēki visos laikos ir spējuši atrisināt satriecoši spīdoši. "Valsts" darbojas pret izaugsmi un attīstību (neskaitāmos veidos, bet, piemēram, sodot tirdzniecību un peļņu ("nodokļi")).

Lai runātu par ļauno un labo, tas vispirms jādefinē. Ļaunais ir ļaunais neatkarīgi no tā, vai tas vērsts pret labo vai ļauno. Ļaunums ir cilvēku lieta - tā, pamatā, ir zagšana/melošana (kas arī būtībā ir viens un tas pats - melojot tu atņem patiesību un iespējas). "Valsts" ir ļaunuma iemiesojums (kā minimums praksē, bet pēc būtības - arī teorijā). Ļaunums ir lietu saukšana nepareizā vārdā (ko "valsts" pārstāvji dara nepārtraukti - visas viņu definīcijas ir absurdas un iepriekšpieņem dievu vārdā "valsts"). Pret mani konkrēti tiešā vai netiešā noziegušies tūkstoši "Latvijas" mafijas locekļu. Man pietiktu ar to, ja viņi liktu mani mierā, bet, lai neapbalvotu noziedzību, man pēc visas taisnības būtu jāpiedzen no viņiem kaut kāda kompensācija, un tā būtu diezgan vērienīga, ņemot vērā, ka viņi, piemēram, izpostījuši manu izaugsmi, 9 gadus (pārējie it kā bija izvēles) spiežot tupēt cietumā "skola", izturēt visas tās smadzeņu skalošanas tehnikas un kļūt par vastticīgu, paklausīgu vergu (par visiem pārējiem noziegumiem, ieskaitot sistemātisku laupīšanu, piemēram, pie katra pirkuma veikalā, nerunājot).

Es pieļauju, ka tu esi pārāk pieradis pie tās "valsts" mitoloģijas un stāvi tai pārāk tuvu, lai samanītu tās apveidus, bet lielākā cilvēces problēma bez mazākajām šaubām ir ideja, ka cilvēks drīkst darīt pāri citam un, turklāt, neuzņemties par to nekādu atbildību ("just doing my job"). Paņemam nost "varas" un "valsts" ideju, un pārējās problēmas pēc būtības ir pozas izvēle, mīlējoties ar universu :3


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?