باب ([info]dooora) rakstīja,
valsts zelta zīmulis
Zinošs, profesionāli tālredzīgs, ļoti godīgs pret klientiem – nebūs otra tāda kolēģa kā Andris Grūtups, portālam "Delfi" sacīja Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska.
Kaminska Grūtupu raksturoja kā ļoti zinošu, kā tādu, kurš ļoti rūpīgi pēta juridisko problēmu. "Varu pateikt tikai to labāko. Tas, ko Grūtups darīja, tika darīts pēc labākās sirdsapziņas," sacīja Kaminska, piebilstot, ka ne velti viņa vadītais birojs un tie cilvēki, kas tur izgājuši savas karjeras sākumposmu, apliecina augstāko raudzi savā darbā. "Viņa vārds bija zīmols tam, ka darbs tiks padarīts izcili," uzsvēra ZAP pārstāve.
Tāpat Kaminska atzīmēja, ka Grūtups bijis ļoti godīgs pret klientiem, ja lietu uzņēmies, tad tika izdarīts viss iespējamais likumā noteiktajā kārtībā.
Kaminska atzīmēja, ka Grūtups bijis izcils domātājs, jurists, sabiedriskās domas veidotājs un sabiedrisks darbinieks. Par to liecina tas, ka viņš darbojies Vides Aizsardzības klubā, Latvijas Tautas frontē, kur bija gan domes loceklis, gan domes valdes loceklis. Tai pašā 1988.gadā darbojies Latvijas Juristu biedrībā un piedalījies Brāļu kapu komitejas dibināšanā.
Kā sabiedrībai nozīmīgā bijusi viņa darbošanās Augstākajā Padomē, kā arī viņa balsojums par Latvijas neatkarību.
Grūtups ļoti aktīvi līdzdarbojies normatīvo aktu veidošanā, īpaši jautājumos par taisnīguma atjaunošanu denacionalizēto namu īpašnieku interesēs.
Daudz labu un izcilu publikāciju bijis gan žurnālā "Mans īpašums", gan bijuši lielāki tiesu prakses publiskojumi, grāmatas par Civillikumu, īpašuma tiesībām.
Laba līmeņa publicistiski literārais devums bijis, Grūtupam esot Latvijas Rakstnieku savienības biedram. Savulaik labu rezonansi sabiedrībā un juristu vidē izraisījušas viņa gramatas "Tiesāšanās kā māksla", "Beilesiāde" un "Observators".
"Tās ir lietas, uz ko nav spējīgs ne katrs cilvēks un ne katrs jurists," atzina Kamniska, atgādinot, ka Grūtupam valsts teikusi paldies, piešķirot Triju Zvaigžņu ordeņa III šķiru, Barikāžu ordeni. Advokatūra viņam piešķīrusi augstāko apbalvojumu - Zelta goda zīmi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?