Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
Ā, tātad tu uzskati, ka policistiem ir kādas superspējas? Policisti pārsvarā ir diezgan stulbi cilvēki. Ja šāda vajadzība būtu regulāra, noteikti uzrastos profesionālas kompānijas, kas spētu šādus nodarījumus atrisināt. Kad vainīgais atrasts, var arī tiesāties - nevis pēc valsts iekšējiem bulšita noteikumiem, bet pēc būtības (kādreiz cilvēce pazina tādas burvestības kā "loģika" un "spriestspēja" - derētu tās atgūt).

Turklāt, mūsdienās šāda tipa noziegumus visvairāk dara tieši valsts - un pret to nekāds saprāts nepalīdz. Viņi nozog pusi (un vairāk) ienākumu, un man nav neviena, kam sūdzēties. Nav veida, kā to apiet. Tad jau labāk, lai mani reizi gadā mēģina apzagt - es zaudētu daudz mazāk.
Tiesa - pašam jāprot nosargāt savu īpašumu, uzņemties atbildību par to. Turklāt, vairumu noziegumu policija nemaz neatrsisina. Un zagļi arī uz to paļaujas; un vēl uz to, ka es viņam neizšķaidīšu purnu, gaidot, kad mani izglābs burvju policisti. Es drīzāk atbalstītu "trespassers shall be shot" politiku. Tā būtu daudz godīgāka sabiedrība - tāda, kura apzinās savu personīgo atbildību, nevis dzīvo kā viens liels bērnudārzs, kurš gaida, kad audzinātāja izručīs no katriem sūdiem - un pateiks visu, ko darīt.

Bet tā visa tāda teoretizēšana. Cilvēka radošums vienmēr atrod risinājumu - sevišķi šitik elementārām problēmām. Lielāka problēma ir tas, ka, piemēram, tev vairāk problēmu sagādā šādi triviāli jautājumi nekā reāla savas brīvības zaudēšana. Gods tomēr tāda buržuju īpašība. Padomju izglītība vairāk aicināja uz trulu kolektīvismu - un tā audzinātiem ļaudīm ir grūti aptvert, cik daudz viņi zaudē, atsakoties no elementāri cilvēciskas pašcieņas - un cieņas pret citiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?