Piecis ([info]piecis) rakstīja,
@ 2021-11-25 13:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Penzija
Braucu mašīnā, klausos radio. Jā, es arī mēdzu veidot vienpusēju dialogu ar studiju un zvanītājiem, attiecīgi LR1 ir labs kompanjons. Vakar gadījās raidījums par pensijām. Pirmās piecpadsmit minūtes klausījos un 3/4 nesapratu, jo tante no VSAA mētājās ar tik specifiskiem izteicieniem, ka prasījās pēc ziņām vieglajā valodā. Gudrītis no Indexo arī nebija īsti labāks, jo runāja vienkāršiem vārdiem un pateica itin neko. Galu galā, info tiem, kas nav vēl penzijas informācijas burbulī - no 30. novembra 2. līmeni vairs nevarēs atstāt neaiztiktu iestājoties kritērijiem kļūšanai par pensionāru. Tiek piedāvātas 2 "labas" iespējas - saņemt pavisam nedaudz un saņemt ļoti nedaudz klāt pie pensijas, kuru sūri grūti krāj apzinīgā darbaļaužu grupa. Realitātē tiek dota iespēja izvēlēties pārvietot uz 1. līmeni vai atdot apdrošinātājiem un saņemt mistiku.
Bet situāciju veiksmīgi paskaidroja divi personāži. Tante no VSAA visu laiku minēja mistisko koeficientu "G", kas tiek izmantots elementārajā formulā "mana pensija"="2. līmenī uzkrātais"/G/12. Šausmīgi neveiklā veidā izmuldējās, ka vidējais rādītājs G ir 18. Reāli tas nozīmē, ka ja nodzīvo ilgāk par 20 gadiem pēc pensijas vecuma iestāšanās, tad esi plusos. Izklausās pēc plāna!
Galu galā studiju sasniedza viena laimīga pensionāre, kura dalījās savā veiksmes stāstā ar apdrošinātājiem: "Es biju sakrājusi vairāk nekā 10000 EUR 2. līmenī, noslēdzu līgumu un tad man apdrošinātāji veselus 5 gadus reizi ceturksnī izmaksāja 200-300 EUR! Varēju paceļot, kaut ko nopirkt. ... Tagad gan viņi izmaksā 15 EUR ceturksnī, bet tas arī ir labi".
Mīļo tantiņ, tev tikko nozaga vairāk nekā 40% no sūri grūti pelnītās tavas naudas un tu vēl par to paldies pasaki!


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?