Piecis ([info]piecis) rakstīja,
@ 2016-04-11 14:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izpalīdzīgā valsts
Šausmīgi pozitīvo reklāmu iespaidā, iespaidojies, ka viss ir tik vienkārši un tik forši, ka pat neticās, uzvilku kreklu, žaketi un, kopā ar savu biznesa ideju lidojuma biedru, devos pie mūsu mīļās valsts paprasīt nedaudz eirīšu savas ģeniālās biznesa idejas realizēšanai. Neko daudz jau man nevajag, principā, vienas licences iegādei. 

Te nu man sākās patīkamākais. Pirmkārt, lai valsts saprastu, ka es neesmu kartupelis, man būs jāliek eksāmens. Nē, kaut kādas tur augstskolas (jebkuras augstskolas) diploms biznesa vadībā un ekonomikā neko nenozīmē. Valsts ir izstrādājusi eksāmenu, kas precīzi parādīs manas spējas orientēties būtiskajā. Interesanti, vai būs iekļauts jautājums: 
"Kā Jūs plānojat optimizēt nodokļus": a) izmantojot Panamu, b) izmantojot PVN shēmošanu, c) godīgi maksājot nodokļus likumā noteiktajā kārtībā d) uzņēmumam neplānojam peļņu, nodokļi nebūs jāmaksā. Laikam nāksies nolādēt un pārlasīt Ādama Smita neredzamo roku. Tā noder visur. Ā, jā. Augstākā izglītība uzņēmējdarbībā kaut kādā (jebkurā) augstskolā ir obligāta prasība.

Otrkārt, mums te nāksies sastādīt nopietnu biznesa plānu. Ar cashflowu. Biznesa plānam valsts ir izstrādājusi anketu uz 3 lapām. 3. Trīs. Visam biznesa plānam. Trim nākošajiem gadiem. Zašibisj! Tātad, vidējais vietējais uzņēmums pie mums ir spējīgs 3 lapās aprakstīt savu ģeniālo biznesu. Piedodiet, es nevaru. Nu nevaru es 450 zīmēs uzrakstīt mārketinga stratēģiju. Principā varu gan. "Phase 1 - Steal underpants. Phase 2 - ... . Phase 3 - Profit!" FFF biznesa meistarklase!

Treškārt. Zašibisj! Mani apgaismoja procentu likmēs, ko piedāvā par "jaunajiem uzņēmējiem pašu izdevīgāko likmi pasaulē". Principā, izdevīgāk sanāk ieiet autosalonā, paņemt atbilstošas vērtības mašīnu līzē, neizbraucot no salona pārdot un godīgi samaksāt līzi. Finanšu. Pat izbraukt no salona, pazaudēt 20% no mašīnas cenas, momentāli pārdot un godīgi samaksāt līzi. Ā, jā. Jūnijā atvērsies jauna programma. Tā būšot vēl labāka jaunajiem uzņēmējiem. Jo procenti būs vēl lielāki. Izmēram ir nozīme.

Ceturtkārt. Mēs bijām diezgan krietni iesvīduši veicot visādus aprēķinus, lai secinātu, cik mums vajag, lai uzsāktu biznesu, cik, lai izdzīvotu un cik, lai dzīvotu. Profesionāls valsts konsultants, visu cieņu, pat neapskatoties aprēķinus, pateica sakrālo frāzi: "Jums vajag vairāk!". Up-sale meistarklase! 

Tālākkārt. Nu redzēs. Ir jauki būt jaunajam uzņēmējam un vērsties pie valsts, jo atbalsts ir stiprs. Kā siena.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?