PHz superblociņš - Negaidīts pavērsiens [bloks|kalendārs|spamparāde|autors]
PHz

[ autors | sc userinfo ]
[ kalendārs | MEGA!!! ]

Zibenstakas
[Paskat tik:| SpampamparādeKārtībai jābūt!OKomentiņiES ]

Negaidīts pavērsiens [2015-04-27|22:18]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tagi|, ]

Trololo, vai tiešām mīļotās skandināvu bankas man ir uzdāvinājušas 300€? Pirms gandrīz divām nedēļām izņēmu draudzīgās bankas bankomātā, stāvēja, stāvēja internetbankā pie rezervējumiem, līdz šodien vairs nestāv ne tur, ne konta pārskatā, bet budžets saka, ka kontā man ir akurāt tik daudz par daudz!

Nedaudz vēlāk: vispār 303,30€, jo tās pašas dienas ar karti apmaksātās Lidiķa pusdienas (Lidiķi apkalpo tā pati draudzīgā banka, kas minēto bankomātu) arī nekur neredzu, zīmīgi?
zibenstakaiekomentēt

Komentiņi:
Kas:[info]po
Cikos:2015. gada 27. Klaprīlis plkst. 22:44
(zibenstaka)
Apskaties vēsturi un, ja tiešām Tā Kunga brīnums, ņem aši ārā!
[User Picture]
Kas:[info]phz
Cikos:2015. gada 27. Klaprīlis plkst. 23:07
(zibenstaka)
Tad jāņem viss ārā, jāver ciet konts un jāvācas uz citu banku, citādi viņi var jebkurā brīdī pamanīt savu kļūdu un ietaisīt man kontā -300€ (un, ja es tā darītu, tad teorētiski būtu lielāka iespēja, ka viņi paskatīsies kontā un kaut ko pamanīs). Hmm. Vai arī vienkārši nogaidīt nedēļu, un, ja brīnums nav izgaisis, tad dzīres Skorphultā!
Kas:[info]po
Cikos:2015. gada 27. Klaprīlis plkst. 23:46
(zibenstaka)
Pirmkārt, nav tava atbildība skaitīt katru kapeiku (katrus 300€) un. pasarg' Dievs, neņemt ārā kko, kas varētu būt pāri taviem rēķiniem.
Otrkārt, baņķieri ir krāpnieki un zagļi, kas šitos cipariņus po ļubomu pumpē no zila gaisa, tāpēc nevienam tu ar to nekādu skādi nenodarīsi.
Treškārt, ja uztaisīs -300, kam vispār nevajadzētu notikt (tas būtu tikpat nepamatoti kā tas, ka tavā kontā parādās tie 300), tad vnk zvani/raksti viņiem ar tekstu "kakova huja jūs, sukas, izpumpējāt 300 no mana konta!?"
Kā minimums - izņem, noliec plauktiņā un skaties: ja prasīs atpakaļ un būs bail, varēsi atdot. Ja kādu laiku neprasa, nopērc kartupeļus, auskarus vai trīsriteni. Simpl.
Ja bail, vari vnk pārskaitīt man :)
[User Picture]
Kas:[info]pirx
Cikos:2015. gada 28. Klaprīlis plkst. 11:16
(zibenstaka)
Pirmkārt, nav tava atbildība skaitīt katru kapeiku (katrus 300€) un. pasarg' Dievs, neņemt ārā kko, kas varētu būt pāri taviem rēķiniem.


Ēēē, nu vispār jau ir gan...
Kas:[info]po
Cikos:2015. gada 28. Klaprīlis plkst. 13:06
(zibenstaka)
Hvz, palasi līgumu :]
Tad jau viņi varētu skaitīt kaut vai pa vienam centam klāt, lai tu nepamani, un tad vainot tevi, ja tu nepamani un izņem. Tā, imho, ir krāpniecība. 300€ vai 1¢, same shit. Lai vai kā, nevajag uzņemties atbildību par viņu kļūdām.
[User Picture]
Kas:[info]phz
Cikos:2015. gada 28. Klaprīlis plkst. 14:58
(zibenstaka)
Nav jau īpašas atšķirības, vai turēt plauktiņā vai tajā pašā kontā, ja pēc tam tāpat paprasīs atpakaļ. Kā noskaidroju pēc anekdotiskām liecībām, tad agri vai vēlu tomēr paprasa (t.i., ieliek atpakaļ to trūkstošo -300€ transakciju). Un tad strīdēties būtu stulbi, jo pie bankomāta taču biju.

Tāpēc, kā jau rakstīju, man šķiet, ka vienīgais reālais veids, kā pie tiem 300€ tikt, būtu pārtraukt ar banku visas attiecības, un pēc tam lai viņi paliek zaudējumos savas kļūdas dēļ - tad var vienīgi iesūdzēt mani tiesā, kur nez vai viņiem izdotos kaut ko dabūt.

Vēl varētu iet uz banku un teikt «atradu kontā naudu, man pienākas atradēja alga (Civillikuma 948. pants)» :)
Kas:[info]po
Cikos:2015. gada 28. Klaprīlis plkst. 15:48
(zibenstaka)
Mja. Jāatrod tiesa, kas algā prasītu mazāk par 100€. Beigās moš e-talonam iznāks.
[User Picture]
Kas:[info]winstons
Cikos:2015. gada 28. Klaprīlis plkst. 11:30
(zibenstaka)
man arī reiz tā bija. biju ļoti priecīgs un pēc mēneša manā kontā parādījās pamatīgs mīnuss
[User Picture]
Kas:[info]phz
Cikos:2015. gada 28. Klaprīlis plkst. 14:39
(zibenstaka)
Ahā, tātad man vēl ir laiks pārbēgt pie konkurentiem!