26 September 2007 @ 12:13 pm
vakardiena un nākotne  
vakar biju rīgā. ieskrēju darbā lai dabūtu materiālus, kas man pašai kkur mētjās, iedevu brālim VKKF domāto mērķporgrammas projekta pietiekumu Makslas skolai. Ja iedos naudiņu, mākslas skolai būs kermaikas klase ar 4ām virpām un speciālu māčibu programmu. Konsultants izteicās, ka projekts uzrakstīts skadiri um loģiski. Viss esot kārtībā. Tad tik jācer, ka naudu ar iedos.

Un vēl biju pie Ilgoņa Bērsona. Literatūrzinatņieks, padomju laika latviešu literāru pētītājs, autobiogrāfiju rakstītājs, 100 un 1 grāmatu sastādītājs un rakstītājs. Interesants cilvēks. Kāds viņam dzīvoklis - no vienas vietas ar grāmatām, plauktiem un mapēm. Ieejot dzīvoklī, jau priekštelpa visa noklāta ar grāmatām. Pirmajā mirklī tas izraisīja apmulsumu, jo vienīgais tradicionālā koridora iekārtojuma elements bija mazs spogulītis, iekāluts grāmatu lokā :) Kartotēka pa visu darbistabu. Kad uz Dzejas dienām viņš bija ieradies Talsos, meklēju info internetā. par pārsteigumu, atradu tikai sausus bio datus un vienu jau novecojušu (un kā izrādījās arī kļūdainu) rakstu kkādā Interneta portālā. Runājot ar viņu, viņa sievu, apskatot albumu ar salidojumu bildēm, ieguvu informāciju par vēl interesantiem cilvēkiem, kas ir bijušie talsnieki. Gribu, gribu izveidot rakstus apr visiem šiem cilvēkiem un izpētīt jau mirušo dzīvesgājumus.

Un Talsu Vēstīs laikam tomēr negribu strādāt. Pārāk liels bardaks tur ir. Gribu pati savu avīzi. bail tikai ķerties tai lietai klāt. finanses, risks, un tā. no otras puses, tikai jādara, jo talsu rajons ir kā izslāpis pēc otras avīzes, kas, cerams, būs saturīgāka. pat Bērosns teica, ka agrāk pasūtījis Talsu Vēstis uz Rīgu, bet tagad...
par otro pilsētas avīzi runājot, jautājums ir tikai - kas pirmais viņu palaidīs gaisā. Gribu. (eh, tikai atkal kredītos būs jāgrābjas. jāpapēta ES fondi sīkāk). Viss, uzrakstīts, piepildīsies.
 
 
( Post a new comment )
Shelly[info]shelly on September 26th, 2007 - 12:25 pm
Lai izdodas. Tā gan ir lieliska iecere!
(Reply) (Link)
rudu[info]rudu on September 26th, 2007 - 12:52 pm
man ir bijusi ideja par informatīvu mājaslapu... man pat škiet tas būtu labāk kā avīze. bet nu nez. mazs dīķīti Talsi, grūti būs pelnīt.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 26th, 2007 - 12:56 pm
nuuu - talsu vēstis pelna smuki. pelna jau ar reklāmām ;) un talsu vēstīm ir baigi mazā tirāža rēķinot uz visu rajonu un vienalga - pa smuko! šitādu kolektīvu uzturēt, no kuriem puse, manā skatījumā, ir liekēži. jaštrādā cītīgāk, nevis jāgurķojas.

mans mērķis nav kļūt par baigi bagāto, bet normāli dzīvot darot to, kas patīk. un tad tur vēlāk var izvērsties..oj, oj, oj. bāc, labāk nemaz nesākt domāt.
(Reply) (Parent) (Link)
rudu[info]rudu on September 26th, 2007 - 12:54 pm
un zini, man bija doma te Valmierā pamēģināt, bet šō avīze ir piecreiz traģiskāka nekā tur. man jau šķiet, ka visur prasās pēc vēlviena izdevuma, tīri vai kvalitātes celšanai.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 26th, 2007 - 12:55 pm
kvalitāte viena lieta, otra, ir kur izpausties :))
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
rudu[info]rudu on September 26th, 2007 - 12:58 pm
būs kvalitāte, būs pieprasījums, jo izpaušanās bez "novērtējuma", manuprāt, ar laiku tā kā sāk škist bezjēdzīga :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 26th, 2007 - 12:59 pm
loģiski. es jau domāju tikai no tā viedokļa, ka pati avīze ir +/- ok. nu nav man pieredzes, nezinu, kas var iznākt. bet ne jau pa jēlo taisīt gribās.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
rudu[info]rudu on September 26th, 2007 - 01:21 pm
nu, ja. jāpapēta, jāpainteresējas pa tām lietām, varbūt vajag kādu ar pieredzi šajā jomā, kas var pakonsultēt.
vispār jau atceros, ka tur sāku biš piestrādāt, tad ar bija cilvēki, kas par šo lietu runāja - ka vajag otru izdevumu. un tas jau bij pirms kādiem, ui, četriem gadiem nu jau. kādam ir jāsaņemas un jāizdara :). tiešām novēlu Tev, lai izdodas!
(Reply) (Parent) (Link)
[info]eddi on September 26th, 2007 - 03:46 pm
Nu veiksmi tev, ja domā realizēt šo ideju. Talsiem tā nudien ir vajadzīga. Šad un tad nākas dzirdēt cilvēkus gaužamies par Talsu Vēstu monopolu un tā izrietošajām sekām. Bez tam, ir vēl kāds visnotaļ pazīstams cilvēks Talsu pilsētā, kas ar domā par jaunas avīzes veidošanu, bet pagaidām vien ideju līmenī, jo pēdējā laikā ir diezgan nodarbināts ar savu uzņēmumu attīstību. Varbūt, ka tev nevajdzētu kavēties 12 vasaras, kas zin - vēl nokavēsi.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 26th, 2007 - 05:05 pm
reinholds?
ja nē, pasaki man to uzņēmēju. varbūt man kāda doma rodas...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]eddi on September 26th, 2007 - 05:19 pm
Tas ir kāds no domes..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 26th, 2007 - 10:07 pm
un?
es nesaprotu Tevi - tu vari runāt vai kacinies?
ja jau cilvēkam ir ideja, man gribas darboties, varbūt kopā var arī kas iznākt.
(Reply) (Parent) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 26th, 2007 - 05:09 pm
to, ka daudzi runā, ka vajag optru avīzi. arī no tiem, kas to finansiāli varētu pacelt, es zinu. un, ja godīgi, nesapratou, kāpēc nekas vēl nav izdarīts. bet varbūt jau dara? ei nusazini.
(Reply) (Parent) (Link)
Nezāles neiznīkst[info]jan09 on September 26th, 2007 - 10:15 pm
nu nu
varbuut saac ar to, ka uztaisi alternatiivu portaalam talsi.lv?
a to temats par alternatiivu Talsu aviizi, radio, TV ir izcilaats liidz riebumam, un atduras vnk elemantaaraa briivaa laika truukumaa... nauda ir mazaakais ;))
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 26th, 2007 - 11:26 pm
Re: nu nu
manir laiks tam, man nav naudas:) dod man tos, kam ir nauda, bet nav laika. :)
un e snegribu portālu, es gribu avīzi. ar avīzi var arī pelnīt, ar portālu ne tā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Nezāles neiznīkst[info]jan09 on September 26th, 2007 - 11:58 pm
Re: nu nu
portaals veidos iemanjas, radiis auditoriju, un tad vareesi meegjinaast ar aviizi...
vai esi pareekjinaajusi, cik naudinjas vajag aviizes izdoshanai ~gadu, njemot veeraa, ka pieprasiijums, reklaamas veel nav, piegaades liigumi uc ir jaaveido tukshaa vietaa? + shtata darbinieku algas, transports, tipograafijas izdevumi utt?
pelniit? nu nu
Eiropas naudas portaalam un paaris cilveekiem dabuusi 100%, bet aviizei pilnaa apjomaa - shaubos...
nah kaadam ieguldiit naudu aviizee, ja nav atdeve? veeleeshanas arii veel nav tik tuvu - uz to var nereekjinaat ;)

/laiks tev ir kam? vari sarazjot materiaalus taadaa daudzumaa, kaa TVeestis? shaubos gan...
(Reply) (Parent) (Link)