22 July 2006 @ 12:36 pm
 
Es te tā aizdomājos skatīdamās un Lauru, kā viņa pa miegam kauko kunkst un grozās: interesanti, no kāda vecuma cilvēks sāk redzēt sapņus?
 
 
( Post a new comment )
Shelly[info]shelly on July 22nd, 2006 - 12:41 pm
A mani vienmēr ir interesējis, no kāda vecuma bērni sapņo. Reiz sapnī redzēju, ka man ir meita, Elīna vārdā, pavisam maziņš zīdainītis. Viņa man uzsmaidīja, un domāju - ārprāts, parasti taču tik mazi bērni nesmaida, kāds man vunderkinds!
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on July 22nd, 2006 - 12:46 pm
;D
nu, beerni jau smaida kopsh dzimsahnas. Maneejaa pirmajaa dienaa gan tikai guleeja, bet peec tam jau smaidiit saaka. Tikai tie nav tie apzinaatie smaidinji, bet kautkaadi refleksi, instinkti, hvz kas. Un pashaa saakumaa ziidainiitis arii taa iisti uz tevi paskatiities nevar - ir probleemas ar fokuseeshanos un pirmjaas dienaas ziidianji it ka visu redzot kaajaam gaisaa.
Katraa zinjaa, ja to visu ignoree, tad var priecaaties par visaam vinja izdariibaam :) Laura tagad jau saak arii veidot skanjas, kas liidzinaas siekliem vai izbriina izsaukumiem :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Shelly[info]shelly on July 22nd, 2006 - 01:14 pm
Tu padomā tikai, ko es neuzzinu...
(Reply) (Parent) (Link)
honeybee[info]honeybee on July 22nd, 2006 - 01:06 pm
Ja pareizi atceros, tad jau maates veederaa :) Sapnji peec buutiibas ir smadzenju funkcija, kas nepiecieshama uztveres sakaartoshanai. Liidz ar to - ja smadzenes ir pietiekami attiistiitas, lai kaut ko uztvertu un apstraadaatu, tad sapnji taam ir vitaali nepiecieshami.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on July 22nd, 2006 - 01:10 pm
ahaa! zināsim tagad :) Jo man vislaik likās, ka viņa sapņo, bet likās dīvaini, ka tik maziņš un jau sapņo. Respekīvi, es visu laiku domāju, ka sapņi ir dzīvē uzkrātās informācijas apstrādāšana, kaukā tā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Shelly[info]shelly on July 22nd, 2006 - 01:15 pm
Sapņi esot smadzeņu centra darbība. Tikai atšķirībā no dienas, atsevišķu centru darbība, bez savstarpējā savienojuma.
(Reply) (Parent) (Link)
honeybee[info]honeybee on July 22nd, 2006 - 10:42 pm
a vinjsh ko, nav dziivs? :P
padomaa pati, cik daudz mazs beerns iemaacaas saliidzinoshi iisaa laika posmaa. visu, ko vinja shobriid maak un visu, ko vinja ir izjutusi (kas noteikti ir DAUDZ, vai ne?) vinja ir iemaaciijusies & iepazinusi no nulles, pie tam paraleeli maacoties maaciities - un bez jebkaadiem paliigliidzekljiem. pieaudzis cilveeks saliidzinot ar ziidaini ir slinkjis augstaakajaa pakaapee.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on July 24th, 2006 - 12:24 pm
o jā. To es apzinos, cik nolaapiiti mazspējīgi esam mēs, lielie, salīdzinoši ar mazajiem. To, ka vajadzētu būt informācijai, ko viņai apstrādāt, es saprotu, vienkārši man tā ideja kā tāda - kad sāk sapņot, nebija skaidra.
(Reply) (Parent) (Link)
honeybee[info]honeybee on July 26th, 2006 - 10:34 pm
vo, uzdūros nejauši :)
"Just as adults do, the fetus experiences the rapid eye movement (REM) sleep of dreams."

http://www.psychologytoday.com/articles/pto-19980901-000026.html
(Reply) (Link)
--[info]ripp on August 10th, 2006 - 02:17 am
ir ir tā, ka bērni jau ļoti agri sapņus redz. pavērojot mājās suņus es secinu, ka pat suņi redz sapņus. reizēm baigi grozās miegā, kā kādu sapni redzot :)
(Reply) (Link)