09 May 2006 @ 10:50 pm
tā kā skumīgi sametās  
nu jau ir labāk, bet šovakar braucot uz mājām sajutos pavisam skumīgi. Varbūt vakara krēsla tur nospēlēja savu lomu, varbūt tikko lijušais lietus, varbūt piedzērušies cilvēki un čuru aromāts... Bet bija jau 22:00 un es vēl stāvēju pie centrāltirgus, gaidīdama trolejbusu ar puskukulīti rupjmaizes somā un apelsīnu maisiņu rokā. Stāvēju un iekšā bija škrobe, ka neatrodos mājās, siltumā un drošībā, bet vesā pieturā, kur apkārt slaistās piedzēries bomzis, uzmākdamies cilvēkiem, smird pēc alkohol aun urīna, cigarešu dūmiem un uz tirgus apmalēm slaistās šaubīga izskata purni. Šur tur atskan pa hokeja taurītei un nenāk trolejbuss. Pienāca 24, bet nekāpu iekšā, jo uz durvju pusi aizskrēja pavisam salīgojies un nosmirdējies pusbomzis. Negribēju ar viņubraukt vienā transporta līdzeklī, ja nu šim runājamais uznāk. bet man jau bija kļuvis pavisam neomulīgi. It kā nekas mani tieši neapdraudēja, bet es jutos neērti, nedroši un smirdīgi. Gribējās pēc iespējas ātrāk savā vidē nokļūt.
A tik ilgi sanāca būt centrā, jo sagatvašonas kursi grūtneicēm beidzās tikai pirms 21:00...
Toties tagad man tek vannā ūdens ar putiņām un es iešu tur pačučēt un pamīlēt bebi-vēderu.
.
 
 
( Post a new comment )
Chloroform Sauna: era[info]martcore on May 9th, 2006 - 11:06 pm
haha, es kādreiz labu laiku nostrādāju elijas ielā un uz turieni katru dienu nācās doties tā ap sešiem no rīta - protams, gar centrāltirgu un policijas iecirkni. tad tur gandrīz vienmēr ārā dežūrēja kāds policis, kas meklēja lieciniekus kārtējo likumpārkāpēju (ko pa nakti tajā rajonā noķēra) izkratīšanai un kabatu pārmeklēšanai, vai tur kāds ierocis vai narkotikas. un tā cauru gadu reizi nedēļā ap sešiem no rīta es figurēju pārmeklēšanā kā liecinieks, faktiski uz to iecirkni kā uz darbu gāju, pasi jau automātiski ņēmu līdzi :))
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on May 9th, 2006 - 11:51 pm
oho - es par to, ka tik regulaari par liecinieku. Jeb varbuut par to, ka vinjiem tik regulaari tos lieciniekus vaig!
(Reply) (Parent) (Link)
Elektrība: tiigeraC[info]eeverggeeliiba on May 10th, 2006 - 04:28 pm
Mana nostaaja pret bomzziem ir ssaada: vinniem jau nebuutu ne vainas, ja vien nekaaptu autobusaa un nesirdeetu peec alkohola;) [pretiigi un salkani]

Man te nav garumziimju, sorii.
(Reply) (Link)
Lyr[info]lyrfeel on May 11th, 2006 - 11:25 am
Awwwwu...

Nu tieši tā! Pēc šādiem gadījumiem pilnīgi noteikti vajag sevi palutināt ar kaut ko foršu un labu, lai visas izjūtas būtu līdzsvarā - skumjās un priecīgās.


Uff, tik šausmīgi interesanti - ko māca un stāsta grūtnieču apmācībās....? Cik ilgi un cik bieži uz tiem jāiet...? 8)
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on May 11th, 2006 - 02:51 pm
hmz. manupraat tas ko staasta ir biki atshkjiriigs, jo lektori jau ir dazhaadi. Bet kopeejaas ievirzes jau vienotas :)
Kursi tiek organzieeti dazhaadaas vietaas - gan polikliinikaas, gan dzmediibu namaa. Es eju uz Latvijas Ghiemnes centru (LĢC). Arii naudinjas, ko maksaa par nodarbiibaam atshkjiras. Bet plus/miinuss jau tas pac ira.

LĢC kursu apjoms ir 8 nodarbiibas - 1nodarbiiba nedeeljaa. Staasta dazhaadas lektores, par shitaadam teemaam:
- vispārējs apskats, kas ir grūtniecība, kas notiek ar sievietes ķermeni, hormoniem, kādas grūtības, kā atvieglot, u.tml
- vispārējs ieskats par dzemdībām, dzemdību atsāpināšanas līdzekļiem (anestēzijas, narkotiskās vielas :D, šprices, smieklu gāze (izrādās ASV taa ir ikdienišķākā metodika, pat pie zobārsta to lietojot kā anestizējošu līdzekli), etc)
- rāda dzemdību filmu, stāsta dzemdību procesu, kā noteikt, ka sākušās dzemdības, cik ilgi tās vidēji iet, ko dara tad bērniņš. Stāsta, kāpēc mēdz sāpēt (normāli dzemdībās nesāpot, bet ir tikai ĻOTI grūts process, aptuveni salīdzinot 60km kross bez asptājas aizvien pieaugošākā tempā)
- ja kursi noteik kādā no dzemdību vietām (slimnīca, dzmedību nams, LĢC) iepazīstina ar dzemdību nodaļu, istabiņām, dzemdību zāli.
- stāsta par krūts ēdināšanu. Kliedē mītus, kas "rosās" pa sabiedrību, ka mātei var nebūt piens (nav taisnība, tur visu nosaka hormoni un psihe. Līdzko ir notiku;sas dzemdības, tā uzreiz tas pac hormons, kas nodrošināja grūtneicības un dzemdību norisi, dod signālu, ka jāsāk ražot pienu). Stāsta, kāpēc mēdz it kā nepietikt piens, kāda ir grūtības, kāpēc bebis tik bieži ēd (zīdainim piedzimstot kuņģa tilpums ir tikai 5m ililitri!), kāpēc ir visnemierīgākasi no rītiem un vakaros, ko darīt, lai piens būtu "labs", kāpēc ir mīti, ka jādod visādas sulas klāt (to nevajag!), stāsta, ka nav labi, ja bebis ir pārāk mierīgs. Cik ilgi bebim kopā ~ jāguļ dienā, cik ilgi viņu turēt pie krūts, kā noteikt, ka zīž pareizi (ja nezīž pareizi, saplaisā krūtis un sāp), kā izvairīties no sāpīgām krūtīm un ārstēt tās. No kādiem produktiem sākotnēji izvairīties, barojot ar krūti, . Uj, viskauko stāsta. Man kā neko nezinošai tas ir taaads informācijas gūzma, ka spēj tik pierasktīt - viss jauns un nezinaams.
- stāsta par vidi ap bebi (mantas, lietas, ēdieni, gaisotne, radinieku faktori, etc. vēl neesmu bijusi, sīkāk nezinu)
- stāsta par elpošanu (dzmedību atvieglošanai. neesmu veel bijusi)
- stāsat par pareizu mazuļa auklēšanu, vannošana, turēšanu, u.c. (neesmu vēl bijusi)
- tikšanās ar psihoterapeitu (neesmu vēl bijusi)

(Reply) (Parent) (Link)