30 April 2006 @ 12:57 pm
tuvinieki, saucas.  
katru reizi kā atceros, tēva vai omītes izteikumus, izturēšanos, pārņem aizvainojums un nepatika. It kā jau viņi neko TĀDU nepasaka, bet tās nianses, sīkumi... Paliek sajūta, ka bezmaz vai smīn, noraksta, pat noņirgājas. Apbērnojusies, ko nu vairs no dzīves redzēsi (tēva iztiekumi. laikam aizmirsis, ka mani uztaisiija tieši šajā pašā vecumā). Savukārt omīte, pēdējoreiz apjautājas, vai riteni, ko pagājušo vasar nopirkām, esam jau pārdevuši. No sākuma nesapratu, kāpēc viņa tā jautā. Kāpēc vispār viņai tādas domas galvā. Kad pieleca, pilnīgi šķērmi palikās - viņi tak zina, ka tas viss, kas tagad notiek muusu dziivee nav leets prieks, ne dzīvokli nopirkt, ne to izremontēt, iekārtot, ne bebim visu vajadzīgo sapirkt un pašiem vēl dzīvot. Un laikam iedomājās, ka tagad mēs pārdodam visu, ko varam, kredītus grābjam, kur varam un tādā garā (kad pateicu tēvam, ka ar Janci salaulāsimies, viņš pat nozirgojās, vai laulības gredzenu gadījumā nenāksies uz kredīta ņemt! ). Ja jau viņiem šķiet, ka mums ir tik traģiski ar naudām, tad kāpēc viņi pat nepiedāvā savu palīdzību? Pat nepajautā, vai mums kā nevar palīdzēt??? Tikai šitā riebīgi izrunājas? Okei, negribi - nepalīdzi. Bet man tas ļoti savādi no pašas tēva puses liekas - bērns uzsāk pilnīgi patstāvīgu dzīvi, a tu pat nekā nepalīdzi. Nav jau man 30, bet tikai 22. pat uz sareģistrēšanas ar janci neviens no viņiem nekā mūs neapsveica. Tēvs ar pierunāšanu uz kopīgajām vakariņām tika atvilkts un viss. Biju iedomājusies, ka kaut kādu kaut vai formālu pieklājības dāvaniņu pasniegs. Nekā. Viņi tak ir man tuvie cilvēki, man raudiens nāk virsū, kad atkal atceros tos izteikumus, nievaajošo attieksmi. Pilnīgi gribas novilkt treknu svītru un nekontaktēties ar viņiem. bet tā jau arī nevar.
Visvairāk jau sāp tāpēc, ka tēvs. Pašas tēvs. Bet tik riebīgas sajūtas paliek.

Vot, kamēr rakstīju, apraudājos. nafig vajadzēja atcerēties un vēl mēģināt uzrakstīt.Tagad tikai visi vaigi slapji.
 
 
( Post a new comment )
-: aptumshota saule[info]deep on April 30th, 2006 - 01:06 pm
vecaaki veel labu- kuram gan buutu prieks, ka meita taadaa jauniibaa nepaspeej normaali dziivi pabaudiit? tikai formaa nepatiikamaa savas ruupes izpauzh..
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on April 30th, 2006 - 01:11 pm
nu re, te jau laikam jāskatās, kas kuram dzīvi baudīt un kā baudīt un kas kuram ir baigā jaunība. 22 gados bebis - jā, tā ir papildus atbildība un liela, bet neteikshu, ka 24 gados būšu jau mirusi vecene, kas visu nokavējusi.
Ja es buutu vientuljaa maaminja vai beerna teevs taads nekaads, tad vareetu uztraukties un puksteet. Bet manaa situaacijaa? Tikai priecaajushies buutu.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]esinja on April 30th, 2006 - 01:14 pm
varbuut tu visu uztver ljoti saasinaati? atceros, ka man arii likaas, ka visa pasaule pret mums nostaajusies. panjeemaam ar miiljumu beebi un aizgaajaam uz krediitaa njemtu dziivokli, kuraa nebija nevienas meebeles. gandriiz pa nakti. nopirkaam burku ar gurkjiem, viinu un veel kaadu nieku. seedeejaam uz griidas un bijaam laimiigi. un zini.. tikai tagad es saprotu, ka nevienu briidi ne es, ne mazais nav bijis nemiileets.. vnk ir taads posms dziivee, kad emocijas saasinaas un viss liekaas melnaaks, nekaa ir! viss buus ok, tici nu man. Tu nemaz ar nedriiksti uztraukties starp citu.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on April 30th, 2006 - 01:21 pm
es nedomaaju, ka tieshi sho aprakstito situaaciju baigi saasinaati uztveru. Tie ir fakti un reaali vinju izteikumi. Un es ne pie kaadas sitaacijas neredzu iemeslu, kaapeec vinjiem taa buutu jaariikojas. Un par paareejiem tuviniekiem (saviem, jancha) ko taadu es nevaru teikt. Mana otra omiite, kuru es pati neesmu satikusi jau sen (kad veel pat stavoklii nebiju), ir mums visaadas pura lietas (palagi, dvielji) sagaadaajusi un taa. Man pat ir pilniigi neeerti, ka paldies nav sanaacis pat pateikt.

varbuut man ir kategoriska nostaaja attieciibaa pret vecaakiem: ka vinjiem ir jaapaliidz beerniem, bet ja nevar vai negrib - tad vismaz nevajag zoboties un izteikt riebiigas pieziimes.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]esinja on April 30th, 2006 - 02:17 pm
Klau... nespied no vinjiem to, ko vinji nespeej dot. Vienmeer buus cilveeki, kas tev paliidzees, sapratiis un miilees neatkariigi nenokaa! Viss buus labinji, goda vaards! :) tev ir Jancis un tevis veel mineetie labie cilveeki un viss buus taa, kaa tam ir jaabuut! nekjer krenkji, nav veerts! :)) mazais cilveecinjsh nav pelniijis, ka mamma satraucaas.. :)

(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on April 30th, 2006 - 02:25 pm
aij, nav jau tik traki, kaa, laikam, izklausaas! To krenjkji jau ikdienaa nekjeru, vienkaarshi tagad sadomaajos. Un nav jau mums slikti, nemaz nav. Man tikai taa saapiigi par to teeti. Bet, ja jau ir shitaa, tad ir. Paies laiks un gan arii teetis pieradiis :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]esinja on April 30th, 2006 - 03:28 pm
teevu un meitu attieciibas nekad nav vienkaarshas. vinjiem gruuti pienjemt, ka mazaas pecinjas kljuust par sievieteem un veel trakaak pashas par mammaam.. :)) protams, ka pieradiis un noteikti buus labs opis savam mazbeerninjam! :))
(Reply) (Parent) (Link)
Lietus skaņa: miyazaki[info]pyonpyon on April 30th, 2006 - 01:15 pm
jotapons neatbalsta
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on April 30th, 2006 - 01:22 pm
ko ta iisti neatbalsta?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Lietus skaņa: berserk[info]pyonpyon on April 30th, 2006 - 01:24 pm
tavu eksistenci
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on April 30th, 2006 - 01:26 pm
hmz.
suudiigi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Lietus skaņa: gollum[info]pyonpyon on April 30th, 2006 - 01:35 pm
(Reply) (Parent) (Link)
Edgars[info]daysleeper on April 30th, 2006 - 02:50 pm
senči vienmēr iedomājas ka ir visgudri, piekāst viņus.
(Reply) (Link)
honeybee[info]honeybee on April 30th, 2006 - 03:46 pm
Vecāki, IMHO, baigi bieži tā darās. Manējie gluži tādi paši bija. Kad pierādīsi viņiem, ka jūs spējat ļoti labi iztikt bez palīdzības no malas, tad arī viss būs kārtībā.
Nevermind - es pieļauju, ka tā ir absurda reakcija uz stresu, ko sagādā bērna aiziešana no ligzdas.
(Reply) (Thread) (Link)
wasted paint[info]iekodeets on May 1st, 2006 - 06:23 am
es nevareeju atrast shaadas riiciibas ceelonjus, bet kad taa pasaka...
viss uzreiz skaidrs kaa dienaa.
(Reply) (Parent) (Link)
Lyr: hikk... :)[info]lyrfeel on May 4th, 2006 - 08:24 pm
Auuu.... Bikiņ nepatīkami gan tā...

Varētu teikt vienīgi to, ka, kad topošais vectēvs ieraudzīs savu mazbērnu, tā sirds atmaigs un apskaidrosies, un viņš priecāsies līdzi! Ir jau tie veči tādi, nu, tādi... Bet visdrīzāk jau būs vēlāk viss labi! :) Tiešām nesatraucies, bet esi laimīga :) Jebkurā gadījumā, no visa var mācīties - Tu un vīrs saviem bērniem neteiksiet un nedarīsiet to, kas pašiem pašlaik liek justies nelāgi! :)
Man arī ir piemērs, absolūti nokomplektēts un perfekts piemērs, kā NEDRĪKST un NEVAJAG pret atvasēm izturēties - mans fāters. Nekad nav bijušas ar viņu savādākas attiecības kā "ej takš tu d***" no viņa puses un "tu savu meitu jau sen esi pats nositis" no manas 8)
(Reply) (Link)