28 April 2006 @ 04:53 pm
turpinam rakstu sēriju par manu pavasara saslimšanu  
2h sēdēju rindā, lai tiktu pie ģimenes ārsta. Neesot man nekāds auss iekaisums. Arī angīna īsti nē, bet feringīts vai faringīts. Neszinu, kā to pareizi sauc. Esot strutas jau paspeejushas uzrasties. JAU! Un man tikai vakardien tikko manāmi tas kakls bija kļuvis jūtigs.
Antibiotikas izrakstīja. Amoxicillinum. It kā nekaitīgākās, kas pieejamas. bet tomeŗ. Negribu, negribu dzert antibiotikas!!! man tikai mēnesis ar kapeikām līdz dzemdībām un nu - antibiotikas! It kā šodien tikai paskalošu kaklu, ja rīt kļūs sliktāk - dzeršu to draņķi. Man organisms ir tīrs no anibiotikām, arī pieradis nav, jo es pat neatceros, kad pēdējoreiz antibiotikas būtu lietojusi. Izņemot penicilīnu, ko man slimnīcā laida kaukad oktobrī. Tāpēc ceru, ka, ja arī nāksies dzert to Amoxicilīnu, tad iztikšu ar vienas dienas kursu un būšu vesela! :)

Un temperatūra arī ir parādījusies - 37,2
 
 
( Post a new comment )
[info]esinja on April 28th, 2006 - 04:58 pm
Ārsts nebūtu izrakstijis neko tādu, kas kaitētu tavam bēbim.. Temperatūra gan.. Labāk zāles, nekā slimošana.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on April 28th, 2006 - 05:01 pm
taas antibiotikas ne temperatuuras deelj, bet strutu deelj jaadzer. Strutas jaadabuu aaraa, nedriikst ielaist dziljaak, vot tad gan buus suudi vagaa.

Es saprotu, ka vinjas buus jaadzer, ja vajag, bet tikai shausmiigi zheel. Un antibiotikas ir ljoti slikta lieta, ko dariit grutnieciibas laikaa, bet - strutas ir veel suudiigaak. Shitaas esot visnekaitiigaakaas no visaam antibiotikaam, taa kaa, acis ciet un jaarij tik nost :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]esinja on April 28th, 2006 - 05:11 pm
es iisti nezinu, bet taa temperatuura tur iekshaa puncii ir lielaaka, nekaa tu to juuti... un taas strutas jau taisa to karstrumu, tas ir pamatiigs iekaisums un taa! tu skaties, kaartiigi izrunaajies ar aartu vai vecmaati, kaa ir pareizaak. shaadaa situaaciijaa paljauties uz kaut kaadu intuiiciiju ir dumi..
Un turies ja! Lai juus abi veceli! :))
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on April 28th, 2006 - 08:12 pm
paldies! ;)))
(Reply) (Parent) (Link)
honeybee[info]honeybee on April 28th, 2006 - 08:32 pm
Tik vēlu var mierīgi dzert zāles - bērnam tas būtiski nekaitēs. Bet novājināts organisms tik tuvu dzemdībām gan nav labi - man arī sacēlās temperatūra grūtniecības beigās, kas beidzās ar pāragrām dzemdībām. T.i., labāk dzer ārsta izrakstītās zāles, jo antibiotikas ir mazāks risks.
Anyway - būs labi, es turu īkšķi :)
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on April 28th, 2006 - 08:38 pm
uh! nomierinaaji manu satraukto praatu.
Un paldies par iikshkjiiti! tas noteikti naaks tikai par labu! :)
(Reply) (Parent) (Link)
Lyr[info]lyrfeel on April 29th, 2006 - 02:34 pm
Es arī turu īkšķi!

Un zinies - Tev viss būs pilnīgā kārtībā, jo amoksicilīns tiešām ir nebriesmīgākā antibiotika. Un nebaidies, nedusmojies un nepārdzīvo, ka Tev tas jādzer (un ir jādzer, lai atbrīvotos no slimošanas - jo ātrāk iedzersi, ātrāk saārstēsies un būsi stipra un pavisam vesela uz pašu dzemdību brīdi), bet domā par to, ka Tev to vajag, ka Tev tas palīdzēs - tā ietaupīsi vienu otru nervu ar! :)

Ja ir tīrs organisms un nepieradis, arī pēc tam būs tīrs, anķibioķiks izdarīs savu darbu, "aizies prom", nenieka nepieradīsi, jo nebūs jau tik daudz jādzer.

Aizpagājšgad rudenī mājās noslimoju 2 mēnešus ar pārdabisku klepu un plaušu murgu kaut kādu, slimnīcā 3 nedēļas nogulēju, un tieši amoksicilīns atbrīvoja no tā ārprāta. Tikai man kādas 6 dienas laida to iekšā rokā... Un pēc tam atlika vienkārši atkopties, un tas izdarāms ar kārtīgu ēdienu un priecīgām lietām :)

Ar vienu dienu diezvai pietiks, tas ir bikucīt par maz, bet ar divām vai divarpus - sajutīsi atšķirību uz labo pusi :) Jebkurā gadījumā - klausi ārstu! 8) Uz veselīb!
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on April 29th, 2006 - 03:09 pm
UU, jaa. Es jau paklausiigi dzeru. Shodien veselas divas kapsulinjas esmu jau noskalojusi kuņģī :) Un, kad sapratu, ka tieshaam jaadzer, tad jau arii satraukumi paari - kas jaadara, jaadara. Turklaat veel pamaaciibaa izlasiiju, ka gruutneiceem nemaz vinjsh nekaiteejot.
Katraa zinjaa tagad gaidu, kad viss buus galaa :)
(Reply) (Parent) (Link)