Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2009-07-18 09:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lata devalvācijas sakarā
Sista tēma, bet tomēr :)
It kā jau milzumu reižu par + un - runāts, un lielākoties secināts, ka lata devalvācija ekonomiski neko labu nedos. Bet... Ekonomika nav tikai formulas. Gandrīz vai vairāk ekonomika ir grupu psiholoģija. Ja runājam par naudīgiem ļaužiem ārpusē, par investoriem, kas varbūt varētu Latvijā vai tikpat labi citā valstī nākt ar savu naudu iekšā, te diemžēl izskatās, ka viņi devalvāciju gaida. Viņi ir pieraduši, ka pēc devalvācijas valsts eksportspēja pieaug. Un viņi diez vai nāks uz valsti, par kuru visu laiku runā, ka devalvācija tur nepieciešama un gaidāma kuru katru brīdi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2009-07-18 10:56 (saite)
Nav tik traki ar tiem investoriem, jo nav taa, ka Latvija buutu taa vieta, kuraa ikviens investors sapnjotu ruupniicu uzcelt:)) Regjionaalaas paarstaavnieciibas darbam ar Krieviju vai Krievijai ar Eiropu - tas gan. Tur lata stiprumam nav noziimes. Lai cik tas nebuutu diivaini, devalvaacija interesee zviedrus. Tiesa, ne bankjierus, kokruupniekus - tie, ir pa nopietno aci muusu mezhiem uzlikushi;))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzha
2009-07-18 20:18 (saite)
tad jau sanak bankjieru intereses pret kokruupnieku? un jautaajums vien kursh labaak nolobees? uffff...shausaliigi biedeejosha teema patiesiibaa. man nosplauties par investoriem, bet vieteejiem ar krediitiem eiro tak buus cau. un kuram gan nau krediits eiro...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2009-07-18 21:05 (saite)
Tieši tāpat viņi uz Igaunijas mežiem skatās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sick_among_pure
2009-07-18 21:23 (saite)
Viens mans Tuvs rads ,....kālai topasaka viņam reiz tika piedāvāgta ministra amats, lai gan tagad ar politiku nav saistīts, tomēr viņš pazīst visis galvenos darboņus, otrs mans sencis (speciāli nedalu dzimtēs, jo nevēlos atklāt personības, vismaz kuram katram) ir kādas ministrijas vidēja ranga ierēdnis, un tur jau baumas izplatās visai ātri. Ziemassvētku ģimenes kopsapulcē,kad jau alkohols ielietots zināmādaudzumā abi apstiprināja,ka lēmums par lata devalvāciju visaugstākajā līmenī bija pieņemts jau decembrī, bet .... zviedru bankas to kategoriski neļāva... sav
'adāk nebūšot nekāda aizņēmuma... Es neapgalvoju, ka tā ir patiesība, sevišķi tāpēc, ka no ekonomikas neko daudz nejēdzu, bet es ticu šop cilvēku izteikumiem, jo neredzu iemeslu kādēļ viņiem Ziemassvētkos ģimenes lokā būtu jāmelo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-07-19 08:48 (saite)
Interesanti patiesībā. Amerikāņi kādreiz apkopo visu ar kādu noteikumu saistīto un izanalizē krustu šķērsu, lai saprastu, kurā brīdī kādi lēmumi ir bijuši pieņemti, un īpaši - kādi kļūdaini lēmumi kādos posmos ir bijuši pieņemti un kāpēc, lai no tā izdarītu secinājumus un samazinātu kļūdu iespēju nākotnē.
Dikti šaubos, ka mums kāds to darīs nopietnā, ne-politizētā veidā :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzha
2009-07-21 23:00 (saite)
tad jau driiz buus, jo zviedru bankas ir sagatavojusaas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?