Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2009-07-13 11:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sviestskautkāds
Rīga, 13.jūl., LETA. Oficiālā laikraksta "Latvijas Vēstnesis" šodienas numurs sasniedzis jaunus Latvijas avīžniecības rekordus - laikrakstā ir 640 lappuses un viens eksemplārs sver vairāk nekā kilogramu, aģentūru LETA informēja "Latvijas Vēstneša" pārstāve Ilze Apine.
Šīs dienas "Latvijas Vēstneša" svars ir 1555 grami, un laikrakstā publicēts tikai viens dokuments.
Laikrakstā publicēta Ārlietu ministrijas dienesta informācija - "Par Nolīguma par starptautisko [dzelzceļa] kravu satiksmi (SMGS) 2.pielikumu" - latviešu un krievu valodā.
Lai nerastos sarežģījumi ar laikraksta piegādi abonentiem, izdevējs laikus brīdinājis "Latvijas Pastu" un citus piegādātājus par svara un apjoma ziņā neikdienišķo numuru, stāstīja Apine.
Arī iepriekš iznākuši atsevišķi ļoti apjomīgi oficiālā laikraksta "Latvijas Vēstnesis" laidieni. Piemēram, lai nodrošinātu normatīvo aktu bāzi Latvijas pilntiesīgai dalībai Eiropas Savienībā, 2004.gada 1.maijā iznāca 316 lappušu biezs laikraksts A3 formātā. Tajā bija publicēti 18 likumi un vairāk nekā 100 Ministru kabineta noteikumu. Lai šis unikālais laidiens ieraudzītu dienasgaismu un tiktu nodrošināta normatīvo aktu publicēšana laikā, 1.maija numura sagatavošana ilga aptuveni diennakti. Laikraksts svēra 842 gramus.
Latvijas avīžniecības vēsturē līdzšinējais apjomīgākais laikraksta numurs tika izdots 2005.gada 5.septembrī, kad laikrakstā bija 416 lappuses un viena numura svars bija 1125 grami, bet visa laikraksta tirāža svēra 4321 kilogramu. Šajā laikrakstā bija publicēts viens dokuments - starptautiskais līgums "Par Eiropas valstu nolīgumu par bīstamo kravu pārvadājumiem ar autotransportu" angļu un latviešu valodā.
(tālāk īsināts)

Nēnu, es saprotu, ka daudzi dokumenti stājas spēkā tikai pēc to oficiālas publikācijas "Latvijas Vēstnesī", bet šis nu ir absurds. Tie ne pārāk daudzie, kam šo dokumentu ikdienā vajadzēs, gan jau ka citādi to sev glabās, ne jau no biežas lasīšanas nolietota "Latvijas Vēstneša" veidā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tante
2009-07-13 12:00 (saite)
lasot kaut ko tādu, paliek drusku skumji no tā fakta, ka tualetes papīrs tagadējos laikos ir brīvi iegādājams visvisādās variācijās..

kādreizējos laikos šitāda avīzīte tiktu augsti novērtēta no sirsniņmājiņu lietotāju puses..:)

(Atbildēt uz šo)


[info]aizliegts_v
2009-07-13 15:08 (saite)
Nja, mūsu valdība informācijas tehnoloģiju laikmetā tā rūpējas par somu papīrrūpniekiem :/

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?