Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2009-05-25 10:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Politekonomika
Politekonomika. Domāju, ka šis termins visprecīzāk raksturo Latvijas ekonomisko formāciju. Ne sociālisms, ne kapitālisms, bet politekonomika. Un kā gan lai citādi nosauc to, ka visienesīgākie darbi ir tieši tie darbi, kuri tiek veikti pēc valsts vai pašvaldību garantēta pasūtījuma un apmaksas, un kurus dabon tikai attiecīgajiem politiskajiem spēkiem pietuvinātie "uzņēmēji"?
Atkritumu apsaimniekošana, mazās HES, biogāzes ražošana u.c. ir piemēri politekonomiskiem "biznesiem", kuri nebūtu iespējami bez tiem speciāli radītas normatīvās bāzes, kas citādi neizdevīgu nodarbi pēkšņi padara izdevīgu šauram izredzēto pulciņam.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2009-05-25 11:06 (saite)
Ne ar ko īpašu neatšķiramies citu valstu starpā. Pietiek uzmest aci kaut vai Berluskoni Itālijai, piemēram;)) Vienīgais, šī politekonomika vairāk krīt acīs tālab, ka mums jau nekā cita nav, uz kā ekonomiku balstīt. Pseidopakalpojumi pseidopatērātājiem, kuru gaidas itin nekādā veidā nav samērotas ar iespējām. + aplama, nepiemērota pārvaldes forma, kas sniedz iespēju ētiski apšaubāmām metodēm neadekvāti daudz pelnīt pietiekoši plašam sabiedrības slānim. + vispārējais vēsturiski izveidojies morāles&ētikas latiņas necilais augstums. + pēdējos 20 gados nočakarēta domāšana.

Barbariem iedod uguni, lai šiem ziemā būtu siltāk, tak šamie paņem un nodedzina kaimiņiem mājas. Kaut kā tā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-05-25 11:15 (saite)
Par to jau šis stāsts. Ja nebūtu garantētā iepirkuma, tad "pisnesa" nebūtu, jo jamie, iespējams, nemaz nemāk ne saimniekot, ne pelnīt. Pilnīgi piekrītu, ka arī citās valstīs pasūtījumus dabon savējie, bet mums jau tas pamazām pārvēršas par vienīgo biznesa iespēju.
Barbariem iedod uguni un šie sāk dedzināt kūlu ;-)

Es par paaugstinātā tarifa elektrības iepirkumu nebrīnītos, ja kāds tur primitīvi atpakaļpārdotu Latvenergo viņa paša saražoto elektrību, un ka viņa HES vai koģenerācijas stacija būtu tikai liela dekorācija ražojošai iekārtai. Un domāju, ka nevienam VIDam tur prātā neienāk tādus "uzņēmumus" pārbaudīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?