Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2007-05-02 15:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Valdība par tautu atkal atcerējusies :/
Vērtēs iespēju paaugstināt PVN likmi
 Publicēta: 13:54 02.05.2007.

Rīga, 2.maijs, LETA. Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš (TP) uzdevis izvērtēt iespējas paaugstināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi. Ministrs šodien žurnālistiem skaidroja, ka esošā budžeta bāze vairs nesedz ministriju augošos pieprasījumus, tāpēc parādījies priekšlikums izvērtēt iespēju paaugstināt PVN likmi, kas patlaban ir 18%.
Spurdziņš gan uzsvēra, ka šim jautājumam nav noteikts termiņš, jo tas ir jāizvērtē gan no juridiskā aspekta, gan arī šāda pasākuma iespējamā ietekme uz iedzīvotāju labklājību.
(tālāk īsināta)
==
A valsts izdevumus samazināt? Toč visi megaprojekti ir vajadzīgi? ;-)
Un par iespējamo ietekmi uz iedzīvotāju labklājību. Interesanti, ko viņi tur grib izpētīt? Vai tad ir vēl kādi varianti, izņemot - slikti vai ļoti slikti būs?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mdog
2007-05-02 19:38 (saite)
savukārt mani šodien doma apciemoja par banku kredītu nepieejamību inflācijas apkarošanas jomā!
proti, bankas tagad diezgan stingri sāk skatīties uz legālajiem ienākumiem ij dod kredītus, lai maksājuma summa nepārsniegtu 30-40 procentes no ienākumiem.

izrietoši- cilvēkiem, kuri līdz šim varēja paņemt krītu ij ar sakostiem zobiem maksāt šamo, bet dzīvot savā miteklī, tagad atliek tikai tos īrēt! un izīrētāji var ciparu mierīgi pacelt!

jautājums- vai tas neradīs jaunu vilni aizbraukt uz kādu īriju gribošos?
nekustamais īpašums te netur, cenas baisas, ko zaudēt?

/doma radās, kad nervi vairs neturēja atbildēt uz zvaniem par izīrējamo 50m lielo miskasti koka mājā(bez vannas, krāsns apkure), kura jau izīrēta par 200 latiem!/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2007-05-02 20:17 (saite)
Noteikti, ka rosinās arī aizbraukt. Un palikušie vairāk domās par optimizāciju ;-)
Manuprāt, nodokļu nemaksāšana ir tāds pats bizness, kā daudzi citi, un šī biznesa ienesīgums ir tieši proporcionāls nodokļu procentiem. Un valsts šobrīd domā, kā tautai šo biznesu padarīt ienesīgāku :)
Bet ja nopietnāk, kā parasti vispirms jau cietīs trūcīgākie, kam iespējas kaut ko optimizēt ir mazākas.
Bet par īri - nu bļ@, labi, ka pirms dažiem gadiem paspēju vienā no pēdējiem vagoniem ielēkt, šobrīd tāda dzīvokļa kā manējā cena jau ir dubultojusies vismaz, un es vairs tik daudz maksāt bez iespringšanas nespētu. Arī tā jau nav nekāda dāvana, bet vismaz maksājuma lielums ir samērīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?