Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
Naudas atņemšana mazākiem nav mīts. Visur, protams, tā nav izplatīta vienlīdz daudz, bet parādība ir pietiekami izplatīta :(
Man šādi "smēķēšanas ierobežošanas" pasākumi šķiet avantūristiski un populistiski. Piekrītu, ka smēķēšana nav tā labākā lieta, ka rūpēties par samazināšanu vajag, bet nedomāju, ka valdības izvēlētais ceļš ir pareizs. Uz kādu, protams, nostrādās cenas paaugstinājums un tas atmetīs, bet domāju, ka daudz lielāks % pāries uz alternatīviem apgādes kanāliem ;) Vnk tās cigaretes, kas agrāk gāja uz Vāciju, Angliju un citām valstīm, lielākā daudzumā paliks šeit. Bet spriežot pēc legāli pārdotajiem daudzumiem protamz valdība varēs lepni ziņot briselēm, ka smēķēšana Latvijā ir samazinājusies ciktur reizes ;)
Manuprāt acīmredzamais rezultāts būs tāds, ka kāds % atmetīs, bet valsts ieņēmumi no akcīzes samazināsies daudz straujāk. Daļa tirgus vienkārši tiks uzdāvināta ēnu dalībniekiem. Un jo lielāka būs starpība starp legālo un citu, jo tas cits būs pievilcīgāks arī tiem, kas līdz šim neapgrūtināja sevi ar cita meklējumiem :) Ja starpība būs 2 vai 3 reizes, to tikai retais nepamanīs ;)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?