Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2007-01-26 08:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:britu zinātnieki

Britu zinātnieki atkal ;-)
Atklāj pasaulē pretīgāko skaņu

Solforda (Lielbritānija), 26.janv., LETA. Lielbritānijas universitātes aptaujā par pasaulē pretīgāko skaņu galveno "balvu" ieguvusi skaņa, kas rodas, kādam vemjot, ziņo "Ananova".
Gadu ilgušajā aptaujā, kas veikta internetā un piesaistīja 1,1 miljonu balsotāju, otrajā vietā ierindojies mikrofona fons.
Trešo vietu dala mazu bērnu raudāšana un vilciena riteņu čirkstoņa un čīkstēšana, ziņo laikraksts "The Daily Telegraph".
Pirms aptaujas tika gaidīts, ka augstu vietu ieņems skaņa, kas rodas, velkot nagus pa tāfeli, kā arī biedējošā zobārsta urbja skaņa, taču tās ieņēma attiecīgi tikai 16. un 20.vietu.
Pētījums, kuru sagatavoja Solfordas universitātes profesors Trevors Kokss, centās noskaidrot cilvēku viedokli par 34 skaņām interneta lapā ''www.sound101.org''.
"No zinātniskās perspektīvas raugoties, mēs īsti nezinām, kādēļ dažas skaņas mums šķiet tik pretīgas, taču mūsu reakcijas ir daļa no mūsu cilvēciskās būtības," viņš sacīja.
"Noskaidrojot, kādas skaņas cilvēkiem nepatīk, mēs tās dažos gadījumos varētu novērst, vai vismaz samazināt to ietekmi," piebilda profesors Kokss.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]toadbeauty
2007-01-26 09:12 (saite)
"No zinātniskās perspektīvas raugoties, mēs īsti nezinām, kādēļ dažas skaņas mums šķiet tik pretīgas"

Kopš kura laika tad nezinam?!
Kad es mācījos, tad gan nezkāpēc zinājām... :/

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?