Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2006-07-27 10:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Miera baloži arī kakā.

:)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]buks
2006-07-27 14:38 (saite)
Protams, ka tu neieminējies. Vienkārši ļaudīm raksturīgi gaidīt, ka ANO rīkosies kā pasaules lielvara, lai gan tai pavisam citas funkcijas.

Izraēlai gan 80. gados, gan 90. gadu beigās tika veltītas daudzas šādas rezolūcijas ar ieteikumu atstāt suverenas valsts teritoriju - Izraēla tās ignorēja, ij pagāja gadi, līdz tās spēki atstāja Libānu (un ANO rezolūcijām tur bija maza nozīme). Arī Sīrija rīkojās tieši tāpat - do pori do vremeņi ignorēja, bet tad izvācās (rezultātā tagad Libānā daudzi Sīriešu pretinieki tagad kož pirkstos).
"kāpēc Libānas neizpilde tiek aizstāvēta, bet Izraēlai neizpilde defaultā tiek pārmesta? " - neesmu manījis, ka kāds par rezolūciju neizpildi kam ko pārmestu. Libānas valdība vairrākārt vērsusies ANO, taču visi tās ierosinājumi tika bloķēti (dažām valstīm ir veto tiesības).

Analoģija būtu precīzāka situācijā, kad kāds noziedznieks ieskrējis tavā kantorī, saņēmis ķīlniekus un pa logu šauj uz garām braucošajām automašīnām. Ij tad es laikam tavā ietekmē neprotestētu, ja policija izvēlētos šo noeziedznieku neitralizēt uzsperot gaisā tavu veikalu līdz ar visiem cilvēkiem iekšā - tie ir nezbēgami blakus upuri, ij mājas īpašnieks ir atbildīgs par personām, kas tajā uzturas, pat ja vietējā apsardze neko nevar tām padarīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?