Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2004-07-14 22:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis: Apcerīgs un laimīgs :)

Pētījums: Joki par "dumjām blondīnēm" palēnina garīgo aktivitāti
Berlīne, 14.jūl., LETA--REUTERS. Blondīnes pēc joku izlasīšanas, kuros apsmieta viņu it kā dumjība, inteliģences testus izpilda daudz lēnāk, liecina vācu psihologu veikts pētījums.

Pētījumā par cilvēku garīgajām spējām strādāt ātri un precīzi piedalījās aptuveni 80 sievietes ar dažādu krāsu matiem, izpildot virkni psihometrisku testu.

Pirms pārbaužu sākuma pusei eksperimenta grupas lika lasīt jokus par "dumjām blondīnēm", piemēram, "Kāpēc blondīnes atver jogurta trauciņus, atrodoties vēl lielveikalā? - Tāpēc, ka uz vāciņa rakstīts "Atvērt šeit"."

"Neviena blonda sieviete neuzskata sevi par dumju," sacīja Brēmenes Starptautiskās universitātes sociālais psihologs Jenss Feršters. "Taču pēc pakļaušanas negatīviem sociāliem stereotipiem par viņām gaišmatainās dalībnieces testus izpildīja ievērojami lēnāk."

Kad cilvēkiem saka, ka viņi nevar labi veikt uzdevumu, viņi strādā daudz lēnāk, bet daudz uzmanīgāk, cenšoties pieļaut mazāk kļūdu, skaidroja Feršters.

"Pētījums parāda, ka pat nepamatoti aizspriedumi, kas vispārēji ir noraidīti kā nepatiesi, var ietekmēt personas pārliecību par savām spējām," viņš norādīja.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?