Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2013-06-21 08:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ugunsgrēks, plūdi un citas zināmas nelaimes
Rīgas pilī ugunsgrēks. Ugunsdzēsēji varonīgi cīnās, dzēš un vienlaikus ziņo, ka tehnika veca, ka hidrantos ūdens spiediena nav, ka algas minimālas un vispār... Līdzekļu klaji nepietiek.
Veselības aizsardzība. Sen zināma problēmu vieta, algas minimālas, valsts apmaksāto izmeklējumu un medikamentu nepietiek, ārsti un māsiņas brauc projām... Līdzekļu klaji nepietiek.
Autoceļi. Liela daļa sabrukusi, citi turpina brukt, remonti reāli notiek uz dažiem lielajiem ceļiem, citur tikai bedrīšu pielāpīšana... Līdzekļu klaji nepietiek.
Zinātne. Pabērna lomā visus atjaunotās neatkarības gadus. Valsts finansējums zemākais Eiropā, atpaliekot par no Albānijas. Līdzekļu klaji nepietiek.
Aizsardzība. Jau kuro gadu pēc kārtas netiek izpildīts NATO normatīvs - aizsardzības vajadzībām asignēt 2% no kaut kā tur. No kopprodukta laikam. Pat ar visām celtniecībām un citām "viltībiņām" 2% sasniegti netiek. Armija ir tāda, kāda nu ir, līdzekļu klaji nepietiek.
Iekšlietu sistēma kopumā - jau sen zināms sāpju bērns, policistu algas minimālas, policijas iecirkņi bieži vien līdzinās bomžu mitekļiem (tas nav pārspīlējums, esmu redzējis savām acīm ne vienu vien), līdzekļu klaji nepietiek.
Droši vien te varētu turpināt ar citām nozarēm, bet diez vai kāds pārsteigums te būs, jo līdzekļu nepietiks arī tām.

Bet jautājums rodas - interesanti, ja salīdzina Latvijas budžetu relatīvās pozīcijās ar kādas veselīgas ekonomikas budžetu, piemēram, Vācijas, kā mēs tur izskatītos? Kurās pozīcijās mēs tērējam procentuāli mazāk, kurās procentuāli vairāk?
Un arī pa nozarēm interesanti - ja, piemēram, no veselības vai aizsardzības budžeta izslēgtu celtniecību (nu, latvietis bez celtniecības nevar nekādi), cik daudz līdzekļu atliktu pamatvajadzībām? Un cik paliek pamatvajadzībām, ja atņem nost vēl valsts pārvaldes izdevumus?


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Līdzekļu klaji nepietiekot
[info]formica
2013-06-21 08:45 (saite)
http://www.diena.lv/kads-brinums-ka-mezi-joprojam-deg-610206

"esot gaidāmi daži uzlabojumi — tiek plānots liels, vairākus desmitus miljonu latu vērts iepirkums, lai iegādātos 71 jaunu attiecīgi aprīkotu transporta vienību, kas nonāks ne vien Rīgā, bet arī rajonos."

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Līdzekļu klaji nepietiekot
[info]petrovichs
2013-06-21 08:48 (saite)
2008. gads...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Līdzekļu klaji nepietiekot
[info]formica
2013-06-21 08:57 (saite)
http://www.vugd.gov.lv/lat/aktualitates/zinas/1994-valsts-ugunsdzesibas-un-glabsanas-dienests-sanema-pirmas-jaunas-automasinas

....9 autokāpnes, 5 ugunsdzēsības autocisternas ugunsgrēku dzēšanai pilsētās, 5 automašīnas glābšanas darbu veikšanai, 3 autopacēlāji un viens konteineru sistēmas automobilis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kugis
2013-06-21 09:11 (saite)
Toties mūs slavē kaut kādi pasaules ekonomikas grandi un bieži liek priekšā kā "success story".

Tad vēl pavelkam paralēles ar pašnāvību statistiku relatīvi pret Eiropas rādītājiem un tad jau pavisam satriecoši:(

Turpinām baidīt ar Krievijas ērgļi un celt augstā godā tiesiskumu - tas jau nu mūs tik tiešām glābs. Pieliekam 5 latus pensionāriem pie pensijas un nosaucam to par pārāko devīgumu.

Aj, neņem galvā, izbesīja.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

tad jau pavisam satriecoši
[info]formica
2013-06-21 09:18 (saite)
Современность

В настоящее время Россия занимает третье место в мире по количеству самоубийств на душу населения.

http://www.memoid.ru/node/Samoubijstva_v_sovremennom_mire

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: tad jau pavisam satriecoši
[info]kugis
2013-06-21 09:36 (saite)
Nedomāju, ka mūsu situācija uzlabojas, ja uzzinām par to, ka kaut kur ir sliktāk. Protams, visas nelaimes no salīdzināšanas, bet nu tik un tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2013-06-21 11:22 (saite)
A davai nevajag jaukt visu vienā lielā putrā, a? Baigi pēc demagoģijas izskatās ;)
It īpaši, ja atceras, ka pirms V/RP nebija ne par matu labāk + krīze, kuras dēļ bija vajadzīgs "success story", ir tiešs tautpartijieša Kalvīša "Trekno gadu" un Šlesera "Gāzi grīdā!" rezultāts.

Un Krievijas ērgli nevajag novērtēt par zemu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fadu
2013-06-21 09:38 (saite)
Toties mums Kaut kur ir kopprodukts kurš liecina par nemitīgu un strauju augšupeju. Un salīdinot ar dažām Āfrikas valstīm, nezinu kāpēc, bet mūs vienmēr salīdzina ar Āfrikas valstīm, mēs izsktamies tā, tīri cerīgi. Un vidējā alga arī augot. Nē, nu protams, vidējo algu jārēķina kopā ar valsts aparātu un bankas darbiniekiem, kuri par viena bērna piedzimšanu saņem vairākus desmit tīksošus. Un droši vien, ka celsies vēl, jo ministriju darbinieki uzskata, ka atalgojums esot par mazu un draud ar aiziešanu no darba. Toties mēs tulīt pat pabeigsim celt to gaismas pili, kura apsardze vien izmaksās ap milionu gadā, un nez cik vēl milionus saimnieciskā nodrošināšana. Un ja jau tauta massveidā pazūd tālēs zilajās, nez kas visus tos labumus izmantos un kāda atdeve būs finansiālā nozīmē.Ai, ko tur, tulīt atbrauks 500 ķīniešu ģimenes un uzlabos valsts demogrāfisko situācīju, ziemeļu kaimiņi nopirks gaismas pili par lētām naudiņām. Un vispār, dikti interesanti, cik procentuāli zeme šai valstī pieder pašai Latvijai.Vismaz vēl gadus 10 atpakaļ no ziemeļ gala neka daudz pāri nebija palicis.

(Atbildēt uz šo)


[info]divi_g
2013-06-21 11:32 (saite)
Tas neko daudz nedos, jo svarīgs ir arī budžeta izmērs. Dēļ tā, ka mums tas ir 10 reizes (tikai piemērs, nezinu, cik precīzi) mazāks uz cilvēku nekā Vācijā, neviens mums ugunsdzēsības tehniku 10x lētāk nepārdos.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?