Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
Atslēgas vārdi bija "publiskajā sektorā snaudoši algoti darbinieki". Ja tie dara reālu, vajadzīgu darbu, ir OK. Ja tie tikai pārcilā papīrus no viena galda stūra uz otru, tad viņu lietderība ir pat negatīva, jo viņi tikai bremzē šo papīru pārvietošanos.
Principā arī Latvijā ir milzums šādu "darbinieku" gan valsts, gan pašvaldību iestādēs, gan valsts un pašvaldību uzņēmumos. Vnk deputātiem un ietekmīgiem cilvēkiem un arī partiju darbiniekiem ir savi radinieki, bērni, skolas biedri, kaimiņi un citi jauki cilvēki un tie kaut kur jāiekārto. Tas labi, ja iekārtotie ir saprātīgi un darbīgi cilvēki un no viņiem ir kāds labums, bet ne vienmēr ir tā. Atceros kā kādas lielas iestādes darbinieks man stāstīja tipisku situāciju no savas iestādes dzīves:
Lielais priekšnieks vienas nodaļas vadītājam liek steidzami sagatavot vienu prezentāciju. Priekšnieka komanda nav apspriežama, un nodaļas vadītājs pats šo prezentāciju sāk taisīt. Blakus nodaļas vadītājs vaicā, vai tad X to nevarēja uzticēt? Nodaļas vadītājs skumīgi atbild - X jau tā ir pārslogots, bet visi pārējie nodaļas darbinieki ir ielikteņi un tie neko nemāk un nejēdz. Un atbrīvoties no viņiem arī nevar.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?