Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-10-28 21:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pēdējos gados sociālo pabalstu saņēmēju vidū izveidojušās veselas paaudzes, kas pabalstu saņemšanu uzskata par pašsaprotamu un nemaz nevēlas pielikt pūles, lai nodrošinātu sevi pašu spēkiem.

To piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Panorāma” atzina Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāve Silvija Šimfa.

“Ja kādreiz sociālo pabalstu saņēmējos, neskatoties uz visu, tomēr bija darba tikums un viņi kaut vai gāja uz mežu lasīt sēnes un ogas, strādāja pie saimniekiem, novāca kartupeļus, lai varētu ziemā iztikt, tad tagad, pēc sociālo dienestu darbinieku stāstītā, jau izveidojušās ģimenes veselās paaudzēs, kas vairs nevāc meža veltes, negatavo konservus, atsakās no iespējas stādīt kartupeļus un rudenī tos novākt – viņi zina, ka aizies uz dienestu, paprasīs palīdzību un viņiem to iedos,” pastāstīja Šimfa.

Vienlaikus LPS atzīst, ka ministrija pati savulaik aizrāvusies ar pabalstu saņēmēju loka paplašināšanu, un pašreizējā situācija ir tikai iepriekšējās politikas sekas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]petrovichs
2011-10-28 22:35 (saite)
Vietā var izdomāt, bet tad ir jādomā :)
Domāju, ka pabalstus atstāt daudzmaz vecajā veidā var tikai darba nespējīgajiem. Nu, invalīdiem, piemēram.
Pārējiem varētu būt īslaicīgs pabalsts, kura vietā pēc tam nāktu, piemēram, līdzfinansējums. Ja cilvēks ir pats iestādījis, izaudzējis un novācis kartupeļus, tad viņam tik un tik latus klāt. Sasēņojis, saogojis un salicis ziemai konservus - atkal piemaksa.
Tā tāda fiksā ideja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?