Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-09-20 16:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Valstiska pieeja naudai ;)
Tjipa - ne jau pašu nopelnīto dalām:

Auditori: Apšaubāmu zaļo projektu īstenošanai ES tērējusi miljardiem eiro

Brisele, 20.sept., LETA. Vairāk nekā trešdaļa no vides uzlabošanai domāto Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības fondu līdzekļiem piešķirta saimniecībām, nedz kurās pašās, nedz arī vismaz desmit kilometru rādiusā ap tām nav novērojamas ekoloģiskas problēmas, atklāts Eiropas Revīzijas palātas (ERP) veiktā pētījumā.
"Pašreizējā politika ir pārāk nenoteikta, lai sniegtu taustāmus rezultātus, un pastāv zināmas problēmas aprēķināt un noteikt reģionālās un vietējās atšķirības," Somijas pārstāvis ERP tiesā Olavi Ala-Nissila paziņoja pirmdienas konferencē, prezentējot pētījumu.
39% no 203 gadījumiem fermās, kuras noslēgušas līdzfinansējuma līgumu, netika konstatētas īpašas vides problēmas vai arī tādu nebija vispār, teikts ziņojumā.
Kopš 2000.gada ES dalībvalstis veic tiešos maksājumus, lai pretendētu uz ES Kopējās lauksaimniecības politikas fondu naudu. Laikā no 2007. līdz 2013.gadam valstu valdības ES fondos iemaksājušas 22,2 miljardus eiro, taču to mērķi ir pārāk nenoteikti, lai auditori spētu novērtēt to efektivitāti.
Viens no ziņojuma autoriem Roberts Markuss preses konferencē atklāja, ka aptuveni 80% no valstu izvirzītajiem mērķiem nav attiecināmi uz kādu konkrētu problēmu, piemēram, ūdens piesārņojumu vai zemes eroziju, turklāt 90% finansējuma nonāk to saimniecību rokās, kuras pirmās pieprasījušas līdzekļus, un netiek veikta nekāda atlase.
[īsināts]


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bozena
2011-09-20 17:29 (saite)
Tad jau mūsu ierāvumi lauku tūrisma projektos salīdzinot ir tīrie krāniņi uz sienām.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?