Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
Nu, ja jums nav sponsoru, tad tas drusku priecē, jo sašaurina apmāto loku :))
Eiropa ir ļoti sociālistiska savā būtībā un rezultātā tas parādās tādā veidā, ka Eiropa (un Eiropas Savienība jo īpaši), ir visai birokrātisks un smagnējs monstrs, kas principā nav spējīgs ātri reaģēt uz mainīgu situāciju un kas arī ekonomikas attīstībā, un īpaši jau jauno tehnoloģiju attīstībā un ieviešanā arvien vairāk sāk atpalikt no citām ekonomikām.
Es nebūt negribu apgalvot, ka progresīvais nodoklis ir absolūts ļaunums. Nē, zināmos apstākļos tas būtu pieļaujams. Domāju, ka tam nepieciešams gan stabils vidusslānis, gan sava veida sabiedrisks līgums - kas būs tiem, kas maksās vairāk, un kur šī nauda tiks izlietota. Šobrīd mums nav ne viena, ne otra. Tā vietā mums ir liels, melns caurums, kurā var bērt un bērt naudu un nav saprotams, kur tā paliek. Tā vietā mums ir visai daudzskaitlīga masa, kas gadiem nestrādā, bet badu necieš un pat dzīvo visnotaļ labi. Dzīvo savās mājās un brauc ar bieziem džipiem. Dīvaini, ka neviens nevērš skatus tajā virzienā un nedomā par valsts kases papildināšanu ar nodokļiem uz šādu personu rēķina. Acīmredzot, vieglāk ir apzināt tos, kas jau maksā, turklāt maksā vairāk par vidējo pilsoni kaut vai tāpēc vien, ka viņa apliekamais ienākums ir lielāks, un uzlikt viņam papildus nodokli. Viegli, jo šie cilvēki nekur neslēpjas, viņi ir atrodami visās VID datu bāzēs, darba nekāda, bet naudai vajadzētu būt.
Kamēr nemaksā VISI, progresīvais nodoklis ir netaisnīgs un uzskatāms par sodu tiem, kuriem ir lieli un LEGĀLI ienākumi.
Papildus tam, es neuzskatu valsti par efektīvu saimniekotāju. Man šķiet, ka es pats ar savu naudu pratīšu apieties labāk. Un man ir saistības, man ir vecāki, kuri saņem mazu pensiju un kuriem es palīdzu gan ikmēneša maksājumu veidā, gan citādi pabalstot, gan ir bērni, kuri aug un kuriem gribu dot labu izglītību. Progresīvais nodoklis viennozīmīgi samazinās manas iespējas palīdzēt gan vecākiem, gan saviem bērniem, gan nodarboties ar labdarību. Samazinās, jo naudas vienkārši būs mazāk.
Bet valsts ir tāda pati naudas dalītāja kā lapsa tautas pasakā - tā nokodīs sev brangu kumosu no katra atdodamā gabala. Regulāri lasu dokumentus par valsts iepirkumiem, tā ka nevajag man te ļa-ļa stāstīt, ka tā nemaz nav. Valsts loma ir samazināma, tai skaitā arī ar valsts pārdalāmās naudas masas samazinājumu. Lai valsts vispirms parāda, ka tā palīdz tieši tiem, kam palīdzība visvairāk nepieciešama (bāreņi, veci cilvēki, invalīdi), nevis veido jaunu slāni, kurš dzīvo no pabalstiem un strādāt patiesībā nemaz negrib. Valstij naudas arī šobrīd ir pietiekami, bet pietrūkst tās godīga un taisnīga sadalījuma.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?