Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
Varšava, 22.jūn., LETA--AFP. Vācija pieļāva lielu kļūdu, tikai šogad atverot savu darba tirgu poļiem un citu jauno Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pilsoņiem, otrdien, uzturoties vizītē Polijā, paziņoja Vācijas ekonomikas ministrs Filips Reslers.
"Pagarināt no 2009. līdz 2011.gadam pārejas periodu, kas ierobežoja brīvu pārvietošanos strādniekiem no jaunajām dalībvalstīm, no pašreizējās perspektīvas raugoties, bija liela kļūda," Polijas ziņu aģentūra PAP citē Reslera teikto Poznaņā. "Aizvadītajos divos gados daudziem kvalificētiem strādniekiem bija jāapiet Vācijas darba tirgus, un tagad viņi strādā citās valstīs," viņš piebilda.
Vācija un Austrija bija pēdējās no 27 ES dalībvalstīm, kuras saglabāja ierobežojumus brīvai darbaspēka kustībai, darba tirgu pilnībā atverot vien šā gada 1.maijā.
...
Reslers, kurš ir arī Vācijas kancleres vietnieks, teica, ka viņa valsts ekonomikā patlaban trūkst 140 000 inženieru. Vācijas valdība apspriež plānus organizēt vervēšanas kampaņu jaunajās dalībvalstīs, viņš piebilda.
---
Zināma problēma varētu būt ar vācu valodas zināšanām, bet, līdzīgi kā Anglijās, lielai problēmai atrast darbu nevajadzētu būt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?