Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-04-04 16:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Esmu kārtējo reizi vīlies valstī.
Tā vietā, lai apkarotu "točkas" ar nelegālo alkoholu, lai apturētu nepārtraukto degvielas, cigarešu un visa kā cita kontrabandas straumi, lai cīnītos ar nereģistrētu uzņēmējdarbību un "aplokšņu" algām, tā vietā valsts ir izdomājusi kārtējo reizi ielūkoties visu, un pirmām kārtām jau likumpaklausīgo iedzīvotāju maciņos. Likumpaklausīgie nopūtīsies un valsts prasības izpildīs, visi pārējie - tāpat kā agrāk uzliks uz to lielu un pamatīgu Nikolaju.
Gara acīm jau skatu nākamo soli - katrs, kuram būs vairāk par XXXX latiem, "brīvprātīgi", pret valsts parādzīmi aizdos valstij naudu, lai tai būtu ar ko norēķināties ar starptautiskajiem aizdevējiem.
Nabagie un negodīgie priecīgi aplaudēs -- tie taupīgie, kas kaut ko oficiāli iekrājuši, par savu stulbumu ir jāsoda!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kugis
2011-04-04 16:56 (saite)
Nevaru nepiekrist:(

(Atbildēt uz šo)


[info]divi_g
2011-04-04 16:56 (saite)
Nav neiespējami, bet nu kkā šaubos, nav jau PadSavienība.
Vispār mani sāk interesēt, kāda īsti ir Tava ekonomiskā programma. Jo tas, ka valdība sux, ir skaidrs, bet ko citu darīt? ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-04-04 17:02 (saite)
Man šobrīd nav nekādas programmas. Es tikai pukstu, ka valdība nedara to, ko tai jau pārmetu, bet grasās darīt kaut ko pavisam citu. Tas atgādina anecu ar dzērāju un pazaudēto pulksteni.
PadSavienība nav, bet boļševistiski uzskati par atkulakošanu tepat Cibā arī ir atrodami. Nebrīnīšos, ja tie ir izplatīti plašāk, nekā mēs domājam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2011-04-04 17:05 (saite)
Jā, bet diez vai ir vērts gruzīties par kko, kas notiks ne ātrāk kā pēc gada, ja vispār notiks.
Par to, ko valdība dara vai nedara - nu, lielāko daļu viņi nedara jau 20 gadus. Laikam fundamentāli nemāk, un tam nevajadzētu pārsteigt nevienu, kas ir bik saskāries ar IeM un VID struktūrām, ne tā?
Par pasākumu kopumā - nu tādu nu ir tā "iekšējā devalvācija".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-04-04 18:31 (saite)
Jūtu, ka gadiem ejot kļūstu arvien nīgrāks :/
Iepriekšējā valdība lietas brutāli kārtoja savā labā un tos tautas valodā var saukt vienkārši par zagļiem, kaut arī stingri juridiski tas droši vien kvalificējas kā citādāk.
Tagadējie atkal man šķiet pamatīgi nejēgas un narcisi visādi, kuriem prātiņa pietiek tikai tik daudz, lai tiem, kas vēl maksā, uzkrautu vēl kādu nodoklīti virsū. Varbūt viņi nezog tik daudz kā iepriekšējie, bet tur nevaru droši pateikt, vai tas tāpēc ka viņi drusku godīgāki jeb vienkārši prātiņa nepietiek to izdarīt.
Un pa šiem gadiem ir milzums naudas izplakarēts un izsaimniekots, ka i ne pēdas no tās nav atrodamas. Bija autoceļu fonds, kas spēji izbeidzās tad, kad budžeta deficītu bija jāsedz. Bija uzkrājums sociālajā nodoklī, kas arī jau gandrīz izbeidzies, jo bija jāsedz tas pats deficīts, un tagad izskatās, ka nākotnes pensijas un pabalsti ir zem ļooooti lielas jautājuma zīmes. Bet nodokļi tik aug, bet atdeve no tiem - mazinās.
Mans nīgrums droši vien stipri saistīts ar to, ka ļoti ilgus gadus man iznācis strādāt vietās, kur par mani 100% visi nodokļi samaksāti. Šobrīd rodas iespaids, ka visa tā nauda ir izzagta vai norauta podā, un kad pienāks mans laiks no kopējā katla kaut ko saņemt, tad varēšu sūkāt īkšķi, neskatoties uz visām tām summām, kas par mani samaksātas.
Ja būtu šos gadus algu aploksnē saņēmis, tad gan varētu sēdēt mierīgi.
Ir ļoti nejauka sajūta sajusties apzagtam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2011-04-04 18:34 (saite)
Jā, ir izskaidrojums, kuru es varu saprast.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-04-04 19:17 (saite)
Un tad vēl parādās viens Cibiņš, kuru agrāk domāju kā visai saprātīgu esam, un sāk nest kaut ko par buržujiem, kuriem vajadzētu vēl kaut ko atņemt, jo, lūk, plašas tautas masas mirstot badā...
Nu kā tur nekļūsi vēl nīgrāks?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2011-04-04 20:47 (saite)
Nu, jāsaka, ka arī viņa nostāju daļēji var saprast - es baidos, ka krietna daļa dzīvo ļoti švaki, un ne vienmēr pašu vainas dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-04-05 07:12 (saite)
To cilvēku vienkārša barošana neatrisina problēmu ilgtermiņā. Tā viņus tikai notur pie dzīvības, bet neveido nekādu attīstību. Protams, tas nav maz, bet tas pats cibiņš pat nepiemin strukturālu reformu nepieciešamību un runā tikai par "bagāto" aplikšanu ar jauniem, lieliem nodokļiem.
Eto mi uzhe prohodilji :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2011-04-05 07:32 (saite)
Diez vai valdība ir vainīga pie šiem uzskatiem, un otrādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-04-05 08:29 (saite)
Nea, tur es valdību nevainoju :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2011-04-05 11:18 (saite)
Visās pārējās lietās gan :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?