11. Jūlijs 2017 (09:53)

«Jūs bļaujat, ka krievi jūs okupē un ka skolas slēdz, bet paši emigrējat uz Angliju. Domājat, Latvija tukša paliks? Nē, jūsu vietu ieņems vai nu palikusie krievi, vai no kara bēgušie ukraiņi vai musulmaņi. Tā to Latviju jūs zaudēsiet, ja nedzīvosiet šeit un necīnīsieties par savu vietu zem saules.»
/http://nra.lv/latvija/elita-veidemane/215369-appelejis-bet-vai-nenojaucams.htm/

Bet Jums jau tas visticamāk ir pie kājas...

Comments

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 27. Septembris 2017, 21:54

Nē, tos kuri bēga padomju lakos es saprotu gan.
Un šobrīd te patiešām ir kļuvis ļoti depresīvi...
Ir gadījies padzīvot Briselē kādus mēnešus. Ne gluži kā tūrists, bet arī ne kā vietējais protams. Tur jutos vēl 5x depresīvāk. Tik netīru pilsētu Latvijā dzīvodams nebiju spējis iedomaties. Un arī manu toledranci pret citas rases piederīgajiem tā pilsēta diezgan pabojāja.

Posted by: hauf_milk ([info]hauf_milk)
Posted at: 27. Septembris 2017, 22:33

Protams, tas ir atkarīgs no konkrētās valsts. Anglija, kur es padzīvoju vēl 20 gadus pirms lv emigrācijas buma, neteiktu, ka baigi patika, bet tas, ka cilvēki nebaidās, nav nomākti. Jutos atgriezies kā z-korejā. Norvēģija ar savu cilvēkmīlestību, un vispār paradīzi zemes virsū. (Un par naudu es šeit nerunāju vispār.)
Es saprotu, ka vieglāk ir aizmaukt prom, bet es tos cilvēkus labi saprotu. Nonīkt bedrē "valsts saglabāšanas vārdā", ja tas situāciju uzlabo tik, cik nenomests papīriņš uz ielas..

16 Lasīt komentārus reply