13. Novembris 2016 (11:36)

Atkal visu nedēļu slimodams vakar, vakarā noskatījos Tinto Brasa 1979.g filmu "Kaligula". Ļoti smaga filma, ļoti daudz vardarbības. Nevis tādas, kā ierasts bojevikos, kur "labie" piekauj "sliktos" un beigās visi laimīgi, bet tādas pilnīgi bezjēdzīgas vardarbības, tikai mirkļa iegribu apmierināšnai, lai apkārtējos turētu pastāvīgā stresā un šausmās, un vienkārši tāpēc, ka par to nekas nebūs, jo cēzars=dievs un dara visu ko grib. Gribētos ticēt, ka filmā mākslinieciskos nolūkos tas ir glorificēts un patiesībā jau nebija tik traki, bet tādas pārdomās, ka patiesībā mēs dzīvojam ļoti labā laikā, valstī un apstākļos gan uznāca.
Filmai vecuma cenzs gan ir uzlikts 18+, bet patiesībā droši vien prasītos kādi 25+ vismaz. Un ne jau atklāto seksa ainu dēļ. To dēļ arī varēt atstāt "no 18".

Comments

Posted by: ([info]sakaarnis)
Posted at: 13. Novembris 2016, 12:43

Redzēju vēl ilgi pirms pilngadības, tomēr neatceros šāda veida nospiedumu. Bija tikai izvirtis galms, vadoņa pielūgsme, nepārtraukta jāšanās. Nu jā, vēl krāšņas masu ainas un dekorācijas.

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 13. Novembris 2016, 13:06

Vardarbība ne vienmēr ir atklāti jādemonstrē, lai būtu saprotams ka tāda ir notikusi. Piemēram epizode kurā Makrona sievai tiek paziņots, ka senāts (par kuru ir skaidrs, ka tas dara visu ko imperātors vēlas) viņas vīru ir notiesājis uz nāvi brīdī, kamēr Kaligula spaida viņai pupus. Šī vēl ir samēra maiga psiholoģiskā terora epizode. Es nemaz neuzdrīkstos rakstīt vēl kādas epizodes, ko tad ieraksts uzreiz būs jāliek zem atslēgas.

2 Lasīt komentārus reply