Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Nov. 16th, 2017 11:29 am 25 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]hedera
Date:November 16th, 2017 - 12:00 pm
(Link)
Taisnība ir! Kamēr nesalasās feminisma teorijas, tikmēr tā arī nepamana, ka mūsu kultūrā joprojām ir stipra tendence sievietēm automātiski piedēvēt nekompetenci, kamēr vīriešu nekompetence tiek skaidrota tā, kā tam būtu jābūt - ar konkrētā indivīda nekompetenci, kura nav vispārināma uz visu dzimumu.
From:[info]saccharomyces
Date:November 16th, 2017 - 01:11 pm
(Link)
jā! šis! (izņemot tādās supersievišķīgās lietās kā, piemēram, bērnu kopšanā, tur, izskatās, pagaidām ir otrādi un vīriešiem piedien pēc noklusējuma būt nekompetentiem un sievietēm - kompetentām, kas ir tikpat seksistiski un neforši)
From:[info]komentators
Date:November 17th, 2017 - 04:21 pm
(Link)
nez, man bērza dārziņā audzinātājas (foršas meitenes) ir automātiski pieņēmušas, ka bērns mani īpaši neinteresē, tāpēc visa komunikācija tiek veikta ar māti.
From:[info]hedera
Date:November 17th, 2017 - 04:29 pm
(Link)
Jā, zināma lieta - re, ku augstāk tieši šis jau apspriests. Kultūras aizspriedumi ir riebīga lieta.
From:[info]komentators
Date:November 17th, 2017 - 05:14 pm
(Link)
nezinu, cik aizspriedumi, cik vienkārši "īsākais ceļš", ķipa, es esmu no 500 situācijās 499 redzējis X rezultātu, tāpēc es vienkārši akceptēju to kā defaultu.

problēmas sākas brīdī, kad sieviete/vīrietis interesējas par sava dzimuma neraksturīgām lietām un saņem par to nosodījumu balstītu uz kaut kādiem aizspriedumiem, tas gan ir stulbi.
From:[info]hedera
Date:November 17th, 2017 - 05:23 pm
(Link)
Nav gluži tik vienkārši. Klasiskie aizspriedumi parasti indivīdam tiek iemācīti jau kopš bērnības, nevis radušies pašam, balstoties uz novērojumiem. Savukārt, balstoties uz novērojumiem, ja aizspriedumi jau ir apgūti kā patiesība, ir ļoti viegli domāšanas procesā aiziet uz confirmation bias, respektīvi, pievērst pastiprinātu uzmanību tiem gadījumiem, kas aizspriedumu apstiprina.
From:[info]komentators
Date:November 17th, 2017 - 05:32 pm
(Link)
Jā, es piekrītu, bet bieži vien tie nav aizspriedumi. Pārsvarā džeki vairāk zina par mašīnām un meitenes zina vairāk par bērniem. Tas ir normāli, tie nav aizspriedumi. Galvenais nevajag vispārināt, ka visi džeki/meitenes tādi ir.
From:[info]hedera
Date:November 17th, 2017 - 05:41 pm
(Link)
"Galvenais nevajag vispārināt, ka visi džeki/meitenes tādi ir."

Jap, tieši tā.