Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Dec. 30th, 2015 10:33 am

sapnī skaidroju vienam skuķim, ka filmās vīrieši pārģērbjas par sievietēm un kļūst smieklīgi. neveikli, groteski, muļķīgi.

filmās sievietes pārģērbjas par sievietēm, lai drīkstētu doties karā, atriebt, aizstāvēt. kļūtu stiprākas, varonīgākas, drosmīgākas.

tas tāpēc, ka mēs dzīvojam pasaulē, kur kaut ko sievišķot, nozīmē to darīt vāju. bet kaut ko maskulinizēt- pārvērst to spēkā un enerģijā.

tas bija garš un dusmīgs monologs ar filmu piemēriem un man neierasti biežu svešvārdu lietojumu. atbilde uz trauslas gaišmates izsmiekla pilnu pārmetumu par uzvedību.

laikam kaut kāds sakars tam visam bija ar primitīvo un kroplu klišeju pārstūķēto jūtu tektoniku. bet visvairāk visā pasaulē man bija žēl jakovļeva un kairišas, kas, manuprāt, varēja mājās skatīties tv vai arī spēlēt lomu. nevis kalpot par dekorācijām, par dekorācijām varēja kalpot viss cits šits, it sevišķi histēriskā uzvedība un piesmietā franču valoda. un, ejot nost no skatuves kairiša nokrita. visi viņu pabalstīja, atveda otrreiz paklanīties.

viņai vēl joprojām ir tās pašas acis, kas jaunības filmās. gaišs spēks.

Tags:

2 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]deloveja_kundze
Date:December 30th, 2015 - 11:09 am
(Link)
es nesen skatījos bildes ar Kairišu no Pūt, vējiņi uzņemšanas. neaprakstāms skaistums. un tas, kāda viņa ir Tauriņdejā, arī Ezera sonātē, tāda ļoti rūdīta, gaiša, cieņpilna, taču ne naiva. tādas acis, ka momentā gribas uzticēties.
un! pirms pāris gadiem es viņai mācīju tīt tabaku. gribēju sadūšoties prasīt, kā bija bučoties ar Cilinski, bet nesaņēmos. :))

bet kas tieši jūtu tektonikā tik sajāts ar franču valodu? es vienkārši gribētu tur varbūt kādreiz aiziet noskatīties, bet neesmu droša.
From:[info]penny_lane
Date:December 30th, 2015 - 11:12 am
(Link)
nu tur franciski citē bodlēru un visu laiku dzied, ik pa desmit minūtēm. 90% no tiem, kas izdveš skaņas franciski, to nedrīkstētu darīt, unless tā būtu iespēja kādam glābt dzīvību. bet izdveš tak visi, kaut kāda maukošanās. gruzdovs, lūk, programmiņā raksta, ka viņam vnm patikusi franču valoda. laikam tik ļoti patikusi, ka nolēmis paņemt ar varu. raksta arī, ka parīze dzīvē esot sūds, tāpēc viņš esot gribējis radīt savu. vispār to programmiņu varētu dedzināt, tik awesome viņa ir. bet neej uz to izrādi, tā izrāde ir sūds. netici man, jautā mis_sarajevo. vai jebkuram, kas redzējis.

piemēram šim čalim: http://www.diena.lv/kd/recenzijas/izrades-jutu-tektonika-recenzija-plauka-vai-izvarosana-14045481