03 December 2013 @ 01:55 pm
 
"cilvēkiem, kas nav kādas laimīgas sagadīšanās upuri, kļūst arvien grūtāk būt iedvesmotiem"

([info]saccharomyces
http://klab.lv/users/saccharomyces/1084880.html )


Man gan bieži ir sajūta, ka es esmu pārāk ļoti iedvesmota, un citus cilvekus tas kaitina un apgrūtina, bet nu varbūt es arī esmu tās laimīgās sagadīšanās upuris, un tad jau tur neko nevar līdzēt.
Tags:
 
 
( Post a new comment )
cukursēne[info]saccharomyces on December 3rd, 2013 - 02:33 pm
"un citus cilvekus tas kaitina un apgrūtina" - nu, un šis, man liekas, ir stulbs blakusprodukts tam institucionalizētajam iedvesmas neatbalstīšanas stāvoklim. mums ne tikai saka "ŠŠŠ!", kad iedvesmojamies paši, bet arī māca, ka vajag nosodīt/apsmiet/"nolikt pie vietas" tos, kuri ir iedvesmotāki, nekā būtu "ērti". protams, ne jau visur un ne jau vienmēr, bet tā vispārīgi. protams, varbūt, ka tā galīgi nav. bet man liekas, ka ir gan, jo, lai gan man apkārt pārsvarā ir cilvēki, kas spēj iedvesmoties (jo, nu, DOOOOH, tāds tādu atrod un katram taču gribas draugus, kuri viņu saprot un nenosoda :D), tāpat ir daudz vairāk gadījumu, kuros redzu cilvēkos tādu vispārēju vilšanos, lielapjoma "meh", nodurtas galvas un tamlīdzīgi. ehh.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on December 3rd, 2013 - 02:50 pm
Lielos vilcienos es piekrītu, kaut arī, protams, ir situācijas, kur būt tik superiedvesmotam var būt kādu citu apbēdinoši, ja šim kādam citam negribas (vai viņš konkrētajā brīdī nespēj būt) iedvesmots, es to diezgan labi saprotu, kad man neko negribas un ir ļoti bēdīgi, diezgan krīt uz nerviem, kad blakus kāds sludina "vajag saņemties, viss ir iespējams, blāblā", jo cilvēkam kādreiz ir arī jāvar/jādrīkst būt skumjam un jānesaņemas, tas, ko es nesaprotu, ir kāpēc, piemēram, man izskatās, ka manu mammu stipri nomāc, ka pēdējā laikā es nevis guļu un esmu bēdīga, bet stāstu par lietām, ko grasos darīt, idejām, kā visu ko risināt utt, jo, man liekas, es taču viņu īpaši neiesaistu, ja viņa negrib piedalīties kaut kur/jebkur, bet man šķiet, ka sajūta ir "agrāk tu man tomēr patiki labā, kaut arī arī tad radīji daudz problēmu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 3rd, 2013 - 03:22 pm
būšanai iedvesmotam jau nav vienmēr jānozīmē iedvesmas sludināšanu; man liekas, ka ir tikai pieklājīgi sekot līdzi tam, kā kaut kādas savu emõciju izpausmes ietekmē apkārtējos, un jāmeklē balanss, kā neapspiest sevi, bet arī nenomocīt citus. bet tasnutā, haha.

nez, par Tavu mammu izklausās, ka varbūt viņa vienkārši jūtas nedroši, jo saprot, ka Tavā dzīvē ir zaudējusi/nav ieguvusi kaut kādu ietekmi/lomu, kas viņai liktos ērta un situācijai "atbilstoša", kaut kādu iespēju izspēlēt "tu tagad esi mazs un vājš un dari šitā, un es esmu [ievietot vēlamo], un daru šitā". jo sevišķi atceroties, kā stāstīji, cik patīkami viņa izturējās slimnīcā pēc operācijas.
(Reply) (Parent) (Link)