01 June 2010 @ 02:21 pm
 
katra nākamā paaudze salīdzinot ar iepriekēšo morālās kategorijās degradējas, bet ar visu to cilvēce ir iemanījusies progresēt tehnoloģiju un dzīves līmeņa kategorijās. tad jautājums - kā var zināt, ka mēs progresējam vai regresējam? es saprotu, ka katras nākamās paaudzes posts ir ar vien jaunas sociālās un citas problēmas, bet... vai vajag nospļauties par sociālajām normām un morāli un pieņemt jauno "morāli" par ikdienas pilnvērtīgu sastāvdaļu? un ja nevajag, tad kā zināt/uztaustīt/noteikt to robežu, kad veco paaudzu uzvedības normas un morālās prasības sāk bremzēt jaunās paaudzes attīstību un izaugsmi?
 
 
Garastāvoklis: pārdomas
 
 
( Post a new comment )
Spītniece[info]ocher on June 1st, 2010 - 03:10 pm
manuprāt, ir jāsatraucas arī par demogrāfisko situāciju, bet tādā gadījumā ir arī jāapzinās, ka ir jāvar nodrošin''at apstākļi, lai vecāki ir spējīgi audzināt bērnus. mana izglītība paredz paskatīties plašāk, līdz ar to man negribētos "spēlēt vienos vārtos" un teikt, ka tikai paši vecāki ir vainīgi, arī vecvecāki, kas sāka praktizēt neaudzināšanu, līdz ar to jaunajiem vecākiem nav tās bagāžas un viņi nezina kā. es arī nezunu kā - es biju priekšzīmīgais bērns, kas vienmēr prata analizēt un izdarīt pareizo izvēli. Līdz ar to man nav ne jausmas kā audzināt. un tie speciālisti - es paskatos uz mūsu jaunajiem speciālistiesm skolotājiem/sociālajiem dar'biniekiem un man vemt gribās. problēma jau ir plašāka - izglītības sistēma, valdības programmu neesamība un visbeidzot mūsu pašu kūtrums un negribēšana.


kropla sabiedrība, laikam, ir mana sāpīgā vieta. un godīgi sakot, man nav ne jausmas, no kura gala sākt, lai kaut ko labotu, jo mēs esam tik debīli, ka visu sačakarēsim tik un tā. problēma jau ir cilvēkos, nevis sistēmā, nevis apstākļos, pieredzē vai kur citam, ka esam idiotu tauta, ta esam.
(Reply) (Parent) (Link)