Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver -

Jun. 19th, 2015 09:20 pm

Nesekoju pārāk cītīgi, bet grieķu šībrīža koalīcija vairāk iedalāma viltīgos populistos, ne stratēģos-intelektuāļos. Ar dīvainīšu piesitienu, jo uz Varufaka fona arī Repše izskatās pēc pilnīgi normāla džeka. Rādās, ka viņu vienīgais panākums būs bijusi uzvara savās vēlēšanās. Grieķiju tas vairs neglābs, ja arī "troika" beigu beigās nolemtu viņus "glābt" ar vēl cikturtiem jardiem, kurus tūdaļ samaksāt kredītu maksājumos.

Nu i sūdu, kā saka. Ja grieķis ir gatavs nobalsot par konceptu "parādus atdod lohi", tad labāk droši vien ar tādiem vienā zonā neatrasties. Tie 300 jardi viņu parāda, tie ir pajāti (ar defoltu tūlīt, vēlāk vai nekad, viens pīpis), un nez, vai mūsu nomales nodokļu maksātāju tas skars. Katrā ziņā diez vai tuvu tādam mērogam kā parex glābšana. Un vēl, paskatīsim, vai dabā eksistē kaut kas līdzīgs "domino efektam", tas man līdz šim šķitis neizglītotu ekonomistu izdomāts trusītis, kuru izvilkt brīdī, kad pats vairs nesaprot, ko runā.

Tags:

3 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]vulpes_vulpes
Date:June 19th, 2015 - 10:39 pm
(Link)
Šis bija labi - "jo uz Varufaka fona arī Repše izskatās pēc pilnīgi normāla džeka".
From:[info]extranjero
Date:June 19th, 2015 - 11:46 pm
(Link)
Izmešana no eirozonas ir Grieķijas glābiņš. Tikai es tā īsti uz to neceru, jo pārāk daudzi ir ieinteresēti, lai Grieķija netiktu glābta, jo tas nozīmētu parādīt visas eirozonas neefektivitāti.
From:[info]barbala
Date:June 20th, 2015 - 12:14 am
(Link)
Priecè, ka vēl kāds seko Gre-seriālam. Kā reizi lasu ikvakara apskatu :)