Ja nebūtu slinkums pēc spinātiem iet, uzmeikotu šo: |
[21. Nov 2009|14:54] |
PILDĪTA POLPETTONE - ITĀĻU VILTOTAIS ZAĶIS AR VĀRĪTU OLU UN SPINĀTIEM
2 porcijām nepieciešams: 220 g cūkgaļas maltās gaļas 2 olas 40 g rīvmaizes 80 g svaigu spinātu 50 g Parmezāna siera 50 g olīveļļas 20 g sīpolu 10 g ķiploku 100 ml baltvīna Zaļumi (pētersīļi, rozmarīns, timiāns) Sāls, pipari Pagatavošana: Vāra vienu olu. Pa to laiku sagatavo kaut ko līdzīgu kotlešu masai: cūkgaļai pievieno jēlu olu, sakapātus zaļumus, rīvmaizi, smalki sagrieztus sīpolus, 5 g sakapātu ķiploku, 25 g sarīvēta Parmazāna siera un 30 ml baltvīna. Visu mīca, lai veidojas stingra gaļas masa. Ja masa ir šķidra, var pievienot vēl rīvmaizi. Katliņā uzvāra ūdeni ar garšvielām, liek iekšā spinātus, viegli novāra apmēram 30-60 sekundes un nokāš. Uz darba dēļa uzklāj ar ūdeni viegli samitrinātu pārtikas plēvi un uz tās no gaļas masas veido plānu kvadrātu. Uz gaļas liek spinātus un vidū vārīto olu. Ar pārtikas plēves palīdzību pārklāj olu ar gaļas masu, viegli piedodot formu ar roku. Liek uz pannas un apcep no visām pusēm. Blakus uz pannas apcep atlikušos ķiplokus, nedaudz zaļumus, pieber Parmazāna sieru un pielej baltvīnu. Liek krāsnī 180 grādos un cep apmēram 10 – 15 minūtes. Pasniedz ar zaļumiem, krāsnī ceptu kartupeļu biezeni vai ar kādām pašu izvēlētām piedevām. Recepte nezinu, no kurienes, bet pieglabāta ir. Cūkgaļu gan aizstāšu ar brieža un cūkas 50:50 (nez, vai Itālijā brieži ir?) |
|
|
Comments: |
| From: | oblica |
Date: | 21. Novembris 2009 - 19:39 |
---|
| | | (Link) |
|
HA-HA-HA!!! Ku nedzirdēts joks! :P
Man šķiet, ka arī viltotais saķis ar vārītu olu bez spinātiem Palermo gaumē varētu būt ģeldīgs. :))
ir ir. ja ne brieži, buki tok
| From: | oblica |
Date: | 21. Novembris 2009 - 19:40 |
---|
| | | (Link) |
|
Pieraksti, ka izdodas ļoti labs arī bez spinātiem un var ietīt arī siera nūjiņu blakus tai olai. Pārbaudīju. :)
| From: | nxn |
Date: | 21. Novembris 2009 - 20:56 |
---|
| | | (Link) |
|
man tīri tehnisks jautajums- "Ar pārtikas plēves palīdzību pārklāj olu ar gaļas masu, viegli piedodot formu ar roku. "- kādu formu piedod? garenu- tad kāpēc 1 ola? apaļu- tad kā jamo apcept uz pannas??
| From: | oblica |
Date: | 21. Novembris 2009 - 21:26 |
---|
| | | (Link) |
|
Man sanāca tāda, kā "ķieģelītis" tikai augšpuse apaļīga. Apcepu apakšu, tad vienu pusi augšai, tad otru. Laikam nemāku izstāstīt, kā īsti, bet tas apaļums augšpusē nebija traki izteikts. Ja daudz gaļas, tad jau var pavisam četrkantīgu uztaisīt.
| From: | nxn |
Date: | 21. Novembris 2009 - 21:41 |
---|
| | | (Link) |
|
paldies! apsolos kādreiz mēģināt, izklausās garšīgi :)
| From: | oblica |
Date: | 21. Novembris 2009 - 21:48 |
---|
| | | (Link) |
|
Bija garšīgi. :)
ar latviešiem tur viss skaidrs, vane, zaķis viltotais, aprobēta štelle bet ja tā tieši pamēģinātu to polpettoni pārcelt krieviski, sanāktu - (ta-dā) - КОТЛЕТИЩЕ :DDDD
| From: | oblica |
Date: | 21. Novembris 2009 - 21:26 |
---|
| | | (Link) |
|
jauki! :) | |