Ja nebūtu slinkums pēc spinātiem iet, uzmeikotu šo: |
21. Nov 2009|14:54 |
PILDĪTA POLPETTONE - ITĀĻU VILTOTAIS ZAĶIS AR VĀRĪTU OLU UN SPINĀTIEM
2 porcijām nepieciešams: 220 g cūkgaļas maltās gaļas 2 olas 40 g rīvmaizes 80 g svaigu spinātu 50 g Parmezāna siera 50 g olīveļļas 20 g sīpolu 10 g ķiploku 100 ml baltvīna Zaļumi (pētersīļi, rozmarīns, timiāns) Sāls, pipari Pagatavošana: Vāra vienu olu. Pa to laiku sagatavo kaut ko līdzīgu kotlešu masai: cūkgaļai pievieno jēlu olu, sakapātus zaļumus, rīvmaizi, smalki sagrieztus sīpolus, 5 g sakapātu ķiploku, 25 g sarīvēta Parmazāna siera un 30 ml baltvīna. Visu mīca, lai veidojas stingra gaļas masa. Ja masa ir šķidra, var pievienot vēl rīvmaizi. Katliņā uzvāra ūdeni ar garšvielām, liek iekšā spinātus, viegli novāra apmēram 30-60 sekundes un nokāš. Uz darba dēļa uzklāj ar ūdeni viegli samitrinātu pārtikas plēvi un uz tās no gaļas masas veido plānu kvadrātu. Uz gaļas liek spinātus un vidū vārīto olu. Ar pārtikas plēves palīdzību pārklāj olu ar gaļas masu, viegli piedodot formu ar roku. Liek uz pannas un apcep no visām pusēm. Blakus uz pannas apcep atlikušos ķiplokus, nedaudz zaļumus, pieber Parmazāna sieru un pielej baltvīnu. Liek krāsnī 180 grādos un cep apmēram 10 – 15 minūtes. Pasniedz ar zaļumiem, krāsnī ceptu kartupeļu biezeni vai ar kādām pašu izvēlētām piedevām. Recepte nezinu, no kurienes, bet pieglabāta ir. Cūkgaļu gan aizstāšu ar brieža un cūkas 50:50 (nez, vai Itālijā brieži ir?) |
|